Παραδοχή Ουκρανών: «Μας χτυπούν με ιρανικά DRONES οι Ρώσοι – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ η αντεπίθεσή μας»

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Ουκρανοί!

Για καταιγισμό ρωσικών πυρών από νεοαποκτηθέντα ιρανικά drones κάνει λόγο σήμερα το Κίεβο, ανακοινώνοντας παράλληλα την ματαίωση της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Συγκεκριμένα το δεξί χέρι του Ουκρανού προέδρου, Ολεξέι Αρέστοβιτς, παραδέχθηκε τα εξής:

«Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων δεν θα ξεκινήσει καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται απώλειες, όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και σε άλλους τομείς του μετώπου. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, φαίνεται ότι η χρήση τους έχει ήδη σημειωθεί κι έχουμε μεγάλες απώλειες. Το ιρανικό drone είναι ένα όπλο πολύ προηγμένης γενιάς».

Οι Ρώσοι φέρονται να αγόρασαν από το Ιράν 46 μη επανδρωμένα αεροσκάφη βαρέως κρούσης τύπου Shahed 129.

Θυμίζουμε πως όλο το προηγούμενο διάστημα οργίασαν οι φήμες για απόκτηση από τη Μόσχα δεκάδων προηγμένων ιρανικών drones που θα χρησιμοποιούσε κατευθείαν για το ουκρανικό μέτωπο.

Υποτίθεται πως με αυτά οι Ρώσοι θα έβγαζαν ξεκούραστα και με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας νοκ άουτ τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα HIMARS, τα οποία σκορπούν τον θάνατο σε κατοικημένες περιοχές του Ντονέτσκ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Ουκρανοί έχουν χρησιμοποιήσει HIMARS ακόμα και για επιθέσεις εντός της πόλης του Ντονέτσκ με θύματα αμάχους.

Σε αυτό το πλαίσιο μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

«Συνολικά, 33 αμερικανικά οβιδοβόλα M777, πέντε εκτοξευτές του αντιπλοϊκού συστήματος Harpoon, καθώς και έξι εκτοξευτές με περισσότερους από διακόσιους πυραύλους συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS (MLRS) καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων των ρωσικών δυνάμεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί