Ουκρανία: Νέο μπαράζ επιδρομών μετά τις εκρήξεις σε ρωσικές βάσεις

Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών κατά ενεργειακών υποδομών ανά την Ουκρανία -της Οδησσού περιλαμβανομένης- εξαπέλυσε η Ρωσία. Σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης.

Το μπαράζ επιδρομών ακολούθησε τις μυστηριώδεις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις μακριά από τη γραμμή του μετώπου -εκ των οποίων η μία στεγάζει βομβαρδιστικά που αποτελούν μέρος των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Μόσχας.

Οι νέο βομβαρδισμοί, στο πλαίσιο της ρωσικής τακτικής ενεργειακού «στραγγαλισμού» της Ουκρανίας εν μέσω του σκληρού χειμώνα, σημειώθηκαν επίσης καθώς τέθηκε σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο και το ανώτατο όριος τιμής, κόντρα στους «βρυχηθμούς» της Ρωσίας.

Τις σφοδρότερες επιδρομές φέρεται να δέχθηκε η Οδησσός, όπου και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης. Υπήρξαν παράλληλα αναφορές ότι πύραυλος έπεσε στη Μολδαβία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σειρήνες ήχησαν στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να τρέχουν στα καταφύγια και τους σταθμούς του μετρό για να προστατευθούν.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στη βόρεια επαρχία Σούμι έπειτα από ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ η Οδησσός στα νότια δέχθηκε το σφοδρότερο κύμα επιδρομών. Όλη η πόλη έμεινε δίχως νερό, ενώ σημειώνονται και διακοπές ρεύματος.

Στο Μικολάιφ, επίσης στον νότο, έγιναν έκτακτες διακοπές ρεύματος λόγω των ρωσικών πληγμάτων, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου της πόλης.

pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί