Στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια απόπειρα αυτοκτονίας με το να προσγειωθούν στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της εγκατάστασης.
Θυμίζουμε πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.
Η αποτυχία και οι δεκάδες σκοτωμένοι Ουκρανοί στρατιωτικοί έκαμψαν ελαφρώς τη θέρμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή με τον κωδικό όνομα “Rybar”, τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή του Χάρκοβο και η διακοπή λειτουργίας της τελευταίας μονάδας του πυρηνικού σταθμού στις 11 Σεπτεμβρίου έθεσαν ξανά στην ημερήσια διάταξη την ανακατάληψη του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.
Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με αριθμό έως και ένα τάγμα αναπτύχθηκαν στη γραμμή Nikopol – Marganets – Ilyinka.
Αυτή τη στιγμή, Ουκρανοί στρατιώτες πραγματοποιούν επικοινωνίες και πραγματοποιούν αναγνώριση της περιοχής.
Υπάρχουν πληροφορίες πως θα σταλθούν μεγαλύτεροι αριθμοί στρατιωτών από κάθε προηγούμενη φορά. Μπροστά ως αναλώσιμοι θα τοποθετηθούν νεοφερμένοι επίστρατοι και από πίσω θα ακολουθήσουν καλά εκπαιδευμένες μονάδες των ουκρανικών Ε.Δ.

Πληρώματα drone περιπολούν κατά μήκος του Δνείπερου για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Και στα βόρεια προάστια της Νικόπολης, διάφορες θέσεις πυροβολικού και πυραυλοβολικού αναπτύχθηκαν για να παρέχουν υποστήριξη πυρός για την απόβαση.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ουκρανική διοίκηση εξετάζει σοβαρά μια απόπειρα εισβολής στον ελεγχόμενο από τη Ρωσία.
(scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο