Ο Καναδάς πρόκειται να στείλει δεκάδες τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Ο Καναδάς θα αποστείλει 39 τεθωρακισμένα οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από την General Dynamics στην Ουκρανία όπως δήλωσε χθες η υπουργός Άμυνας Ανίτα Ανάντ.

Πρόκειται για τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξης μάχης που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της General Dynamics στο Λόντον του Οντάριο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ασθενοφόρα, ως οχήματα γενικής υποστήριξης, αλλά και για τη μεταφορά στρατιωτών στο πεδίο της μάχης.

Η αποστολή τους είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο τέλος της διάσκεψης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας των 500 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (378,43 εκατομμυρίων ευρώ) που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό της χώρας από τον Απρίλιο.

Η Ανάντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία για τα τεθωρακισμένα οχήματα που προορίζονται για την Ουκρανία βρίσκεται στην κορυφή ενός ξεχωριστού συμβολαίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αναφορικά με την προμήθεια 360 οχημάτων για τις ένοπλες δυνάμεις του Καναδά, ενώ η σχετική διαπραγμάτευση έγινε με την General Dynamics Land Systems το 2019.

“Η αποστολή των οχημάτων (στην Ουκρανία) θα αρχίσει αυτό το καλοκαίρι,” δήλωσε η υπουργός Άμυνας στους δημοσιογράφους.

(απεμπε φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί