Μέσα στο Μπακχμούτ οι μάχες! Προς Σεβέρσκ και Λίμαν αναπτύσσονται οι Ρώσοι – ΧΑΡΤΕΣ

Άρον άρον μεταφέρουν εφεδρίες οι Ουκρανοί!

Στον κυρίως αστικό ιστό της πόλης Μπακχμούτ του Ντονέτσκ εντοπίζονται πλέον οι σφοδρότερες μάχες ανάμεσα σε Ρώσους και ουκρανονατοϊκούς.

Παράλληλα ιδιαίτερα ενεργητικότητα αναφέρεται σε όλη τη “γραμμή επαφής” του μετώπου στο Ντονέτσκ, ιδίως προς την κατεύθυνση της πόλης Λίμαν.

Τι αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ για την κατάσταση του ανατολικού μετώπου:

«Μετά την απελευθέρωση των χωριών Sacco και Vanzetti, τα αποσπάσματα εφόδου της μισθοφορικής οργάνωσης “Wagner” ενέτειναν την πίεσή τους στο κοντινό χωριό Nikolaevka στον τομέα Soledarsky.

▪️Στην περιοχή της Krasnaya Gora και της Paraskoviyivka, παρά τη μεταφορά των ενισχύσεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την επίθεση. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί υφίστανται τρομακτικές απώλειες.

🔻Στο Bakhmut, οι δυνάμεις της Wagner επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους κοντά στο εργοστάσιο Siniat (ανατολικά), άρχισαν να πολεμούν σε κατοικημένες περιοχές κοντά σε πολυώροφα κτίρια στις οδούς Vatutin και Nekrasov και προχώρησαν επίσης κατά μήκος της οδού Dobrolyubov.

Η ουκρανική διοίκηση μεταφέρει ενισχύσεις για να ενισχύσει τη φρουρά Bakhmut. Τη νύχτα, σημειώθηκε η άφιξη των δυνάμεων της 30ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για να αντικαταστήσει το τάγμα από την Πολτάβα, το οποίο ουσιαστικά αποδεκατίστηκε στις μάχες για το Μπαχμούτ.

▪️Ταυτόχρονα, τα ίδια τα μέλη των ουκρανικών σχηματισμών ετοιμάζουν εφεδρικές αμυντικές γραμμές στα δυτικά του Μπαχμούτ.

🔻Νοτιοδυτικά του Bakhmut, τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από τον αυτοκινητόδρομο Chasov Yar-Bakhmut».

Μέλη των ουκρανικών σχηματισμών διαδίδουν πληροφορίες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν χρόνο να προετοιμάσουν την κύρια γραμμή άμυνας του Slavyansk-Kramatorsk-Konstantinovka-Toretsk λόγω του ρυθμού της επίθεσης. Την τελευταία ημέρα, χάθηκε ο έλεγχος σε τρία οχυρά λόχων και επτά διμοιρίας, καθώς και σε πάνω από 14 θέσεις βολής.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για κινητοποίηση ρωσικών δυνάμεων προς το Σεβέρσκ αλλά και την πόλη Λίμαν της επαρχίας Ντονέτσκ.

Θυμίζουμε πως εν μία νυκτί οι Ρώσοι -βάσει οδηγιών- είχαν εγκαταλείψει την πόλη Λίμαν το περασμένο φθινόπωρο.

Προς ώρας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανονατοϊκών:

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί