Κυκλώνουν Μπακχμούτ και Σεβέρσκ οι Ρώσοι – Με ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του Ντονέτσκ, vid

Ρωσικά άρματα προσπαθούν να διασπάσουν την ουκρανική γραμμή άμυνας.

Όλο και λιγότερα είναι τα νέα που βγαίνουν από το μέτωπο του Ντονέτσκ, τα δυτικά τμήματα του οποίου εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Παρά τις σημαντικές ενισχύσεις (κυρίως σε έμψυχο δυναμικό) των Ουκρανών, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μία προώθηση των ρωσικών δυνάμεων έξω από το Σεβέρσκ.

Οι ρωσικές και οι φιλορωσικές δυνάμεις έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Πίσκι, ενός χωριού στα περίχωρα του Ντόνετσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις αυτονομιστικές δυνάμεις την Παρασκευή.

Μεταδόθηκε επίσης ότι σκληρές μάχες διεξάγονται στην πόλη Μπαχμούτ, όπου ρωσικά άρματα έσπασαν τον ουκρανικό κλοιό και προελαύνουν από τον νότο και την ανατολή.

Ο ουκρανικός στρατός παραδέχθηκαν την Πέμπτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο επιθέσεις στο Πίσκι.

Το Μπαχμούτ και το Σεβέρσκ είναι οι δύο πόλεις-ανάχωμα των Ουκρανών πριν το Κρματόρσκ και το Σλαβιάνσκ, όπου θα δοθούν οι τελευταίες μεγάλες μάχες για την οριστική απελευθέρωση του Ντονμπάς.

Οι Ρώσοι πάντως δεν δείχνουν να…βιάζονται ιδιαίτερα, προχωρώντας αργά και σταθερά με λίγες δυνάμεις και όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες:

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί