Κρίσιμες ώρες! ΒΟΜΒΕΣ που θα ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ το βεληνεκές των Ουκρανών δίνουν οι ΗΠΑ, vid

Θα πραγματοποιήσουν τις προειδοποιήσεις τους οι Ρώσοι ή θα μείνουν στα λόγια;;;

Ένα νέο πακέτο όπλων των ΗΠΑ 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία περιλαμβάνει μια νέα πυραυλική βόμβα ακριβείας που θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιάσει το βεληνεκές του Κιέβου κατά των Ρώσων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ είπε ότι το νέο πακέτο περιλαμβάνει τις εκτοξευόμενες από το έδαφος βόμβες μικρής διαμέτρου (GLSDB), ένα πυρομαχικό το οποίο θα απειλούσε τις ρωσικές θέσεις και τις αποθήκες πολύ πίσω από τις γραμμές του μετώπου.

“Αυτό τους δίνει μια ικανότητα μεγαλύτερης εμβέλειας… που θα τους επιτρέψει να διεξάγουν επιχειρήσεις για την άμυνα της χώρας τους και να ανακτήσουν το κυρίαρχο έδαφός τους“, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η Ουκρανία είχε ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες πυρομαχικά που μπορούν να πετάξουν μακρύτερα από τους πύραυλους HIMARS με βεληνεκές 80 χιλιομέτρων.

Το GLSDB δίνει δυνητικά στις δυνάμεις της Ουκρανίας τη δυνατότητα να χτυπήσουν οπουδήποτε στις απελευθερωμένες από τη Ρωσία περιοχές Ντονμπάς, Ζαπορίζια και Χερσώνα και το βόρειο τμήμα της Κριμαίας.

Θυμίζουμε πως οι Ρώσοι έχουν εδώ και καιρό προειδοποιήσει ότι αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δώσουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, τότε θα χρησιμοποιήσουν νέα ακόμα ισχυρότερα όπλα.

Μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει:

https://twitter.com/i/status/1621970583209607170

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί