«Περί τις 02:25 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, στοχοποιώντας θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή του στον συριακό στρατό.
Η πηγή δεν έδωσε διευκρινίσεις για τους στόχους της επιδρομής, πάντως ανέφερε ότι τα πλήγματα προκάλεσαν «υλικές ζημιές». Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κάποιους από τους πυραύλους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, οι πύραυλοι είχαν στόχο εγκαταστάσεις του σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Στάλθηκαν ασθενοφόρα στις περιοχές που επλήγησαν, πρόσθεσε η ΜΚΟ.
Ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Με φόντο τον πόλεμο με τη Χαμάς που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Τον περασμένο μήνα, πλήγματά του έθεσαν εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού.
Την 8η Νοεμβρίου, επλήγησαν θέσεις της Χεζμπολάχ, συμμάχου τόσο της Δαμασκού όσο και της Χαμάς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία μέλη της οργάνωσης, προσκείμενης στο Ιράν, κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη συριακή επικράτεια μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα αυτή το 2011.
Η αεροπορία του βάζει πάνω απ’ όλα στο στόχαστρο οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν όπως και το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχους της Δαμασκού και ορκισμένους εχθρούς του Ισραήλ, ενίοτε όμως και θέσεις του συριακού στρατού.
Τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού έχουν βομβαρδιστεί επανειλημμένα.
Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει τα πλήγματα που εξαπολύει στη Συρία δημόσια, πάντως διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει τα ερείσματά του προ των πυλών του.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο