«Η κατάσταση στο Μπακχμούτ είναι περίπλοκη», παραδέχονται οι Ουκρανοί – ΧΑΡΤΕΣ

Το πρωί μεταδόθηκε πως όλη η γραμμή του μετώπου μετατοπίστηκε δυτικότερα.

Η ουκρανική προεδρία έκανε λόγο σήμερα για μια «περίπλοκη» κατάσταση βόρεια της πόλης Μπάχμουτ, στην ανατολική Ουκρανία, την οποία ο ρωσικός στρατός δίνει μάχη για να την καταλάβει.

«Η κατάσταση κοντά στη Σολεντάρ είναι περίπλοκη: το χωριό Παρασκοβίιβκα είναι αντιμέτωπο με βομβαρδισμούς και σφοδρές επιθέσεις», επεσήμανε η προεδρία στην καθημερινή της ενημέρωση.

Η Σολεντάρ, μια πόλη την οποία κατέλαβε η Ρωσία τον Ιανουάριο, βρίσκεται βόρεια της Μπάχμουτ, όπου και μαίνονται σφοδρές μάχες.

Το Παρασκοβίιβκα είναι το επόμενο χωριό στον δρόμο προς την Μπάχμουτ, μετά το Κράσνα Γκόρα, το οποίο ανακοίνωσε ότι κατέλαβε χθες Κυριακή η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού επεσήμανε στη δική του ενημέρωση ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν 16 περιοχές κοντά στην Μπάχμουτ στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας με άρματα μάχης και το πυροβολικό.

Ο φιλορώσος αυτονομιστής επικεφαλής της επαρχίας Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον τρεις από τις τέσσερις οδούς ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού προς την Μπάχμουτ.

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε επίσης ότι η κατάσταση είναι «τεταμένη» και κοντά στη Ουχλεντάρ, πιο νότια, εναντίον της οποίας επιτίθεται ο ρωσικός στρατός.

«Οι Ρώσοι εξακολουθούν να βομβαρδίζουν συνεχώς τις γειτονικές περιοχές», τόνισε.

(ΑΠΕΜΠΕ – scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί