«Ελάχιστα είναι λειτουργικά»: Νέο κάζο με τα Leopard που έδωσαν στην Ουκρανία

«Πολύ λίγα από τα άρματα μάχης Leopard 2A6 που παραδόθηκαν από το Βερολίνο στην Ουκρανία εξακολουθούν να βρίσκονται σε υπηρεσία»,

παραδέχθηκε το μέλος του κόμματος των Πρασίνων, Sebastian Schafer. Τα περισσότερα μηχανήματα υπέστησαν ζημιές στη μάχη και τα ανταλλακτικά είναι λιγοστά, τόνισε.

Ο Γερμανός πολιτικός σημείωσε ότι ορισμένα από τα άρματα μάχης Leopard υπέστησαν περαιτέρω ζημιές από Ουκρανούς στρατιώτες που προσπάθησαν να τα επισκευάσουν. Τονίζει ότι υπάρχει έλλειψη ανταλλακτικών στο λιθουανικό επισκευαστικό κέντρο.

Δυτικοί δωρητές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την παράδοση τανκς Leopard στο Κίεβο, χαιρετίζοντάς τα ως ένα…θαυματουργό όπλο που θα ανέτρεπε τις ισορροπίες υποτίθεται υπέρ της Ουκρανίας.

Συνολικά, η γερμανική κυβέρνηση έχει μεταφέρει 18 άρματα μάχης Leopard 2 από το οπλοστάσιο της Bundeswehr στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι προμήθειες όπλων στο καθεστώς του Κιέβου μόνο τροφοδοτούν τη σύγκρουση, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε η Ουκρανία θα αποδεκατιστεί τελικά.

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί