Αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των Ρώσων που εντάσσονται στις ρωσικές Ε.Δ. μετά την επίθεση στη Μόσχα

Η Ρωσία κατέγραψε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που υπογράφουν συμβόλαια για να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις της μετά τη φονική επίθεση τον περασμένο μήνα σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο διευκρίνισε ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει συμβόλαια με τον στρατό από τις αρχές του έτους, μεταξύ των οποίων περίπου 16.000 μόνον τις τελευταίες 10 μέρες.

«Κατά τις συνεντεύξεις που έγιναν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας σε κέντρα επιλογής σε ρωσικές πόλεις, οι περισσότεροι υποψήφιοι ανέφεραν ότι βασικό κίνητρο για να συνάψουν συμβόλαιο (με τον στρατό) ήταν η επιθυμία να εκδικηθούν γι’ αυτούς που σκοτώθηκαν στην τραγωδία που σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου 2024 στην περιφέρεια της Μόσχας», σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τουλάχιστον 144 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Crocus City Hall.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ωστόσο ότι οι δράστες της επίθεσης συνδέονταν με την Ουκρανία.

Αφίσες που έχουν αναρτηθεί στις ρωσικές πόλεις εκθειάζουν τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντάς τους πατριώτες και ήρωες και πολλοί από αυτούς που συνάπτουν συμβόλαια για να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού προσελκύονται από τις αποδοχές που είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που θα μπορούσαν να έχουν ως πολίτες.

(απεμπε-απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί