ΥΠΟΙΚ Γαλλίας για υποβάθμιση αξιολόγησης: . “Θα πληρώσουμε δισ που θα μπορούσαν να πάνε στην οικολογική μετάβαση”

Δηλώσεις όπως αυτή κάνουν σαφές ότι απόλυτη προτεραιότητα στη Δύση είναι η Πράσινη Μετάβαση και εκεί πηγαίνουν δισεκατομμύρια...

Τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας έκρουσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρούνο Λεμέρ.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Figaro, κατά τη συνεδρίαση χθες, Δευτέρα 22/5, του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος και, αναφερόμενος στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας από το πρακτορείο Fitch, ανέφερε ότι «πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των χρεών της Γαλλίας, διότι αν δεν το κάνουμε αυτό θα πληρώσουμε το τίμημα της αύξησης των επιτοκίων. Θα πληρώσουμε δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οικολογική μετάβαση και θα χάσουμε την αξιοπιστία μας».

Απευθυνόμενος εξάλλου προς τα άλλα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης ο Λεμέρ είπε ότι «πρέπει να σταματήσουμε τις επιπλέον δαπάνες» και ότι «ένας υπουργός είναι καλός υπουργός, όταν έχει αποτελέσματα και όχι όταν ξοδεύει περισσότερα».

Τέλος, αναφορικά με το νέο νόμο για το μεταναστευτικό που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της κυβέρνησης της Γαλλίας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «θα πρέπει να είμαστε σαφείς ως προς τη μεταναστευτική πολιτική» τονίζοντας την προσδοκία των Γάλλων για αυστηρότητα. «Αυστηρότητα δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πράγματα αντίθετα με το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το Σύνταγμα. Σημαίνει πως ένας ξένος σε παράτυπη κατάσταση πρέπει να φύγει, αλλά και ότι ένας ξένος πρέπει να μιλήσει γαλλικά, αν θέλει να μείνει στη Γαλλία», συμπλήρωσε.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί