“Κράσαρε” το σύστημα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων

Προσπάθειες να επαναλειτουργήσει από τις 3 Ιανουαρίου. Τι αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Πληροφοριακών Συστημάτων του ΣτΕ.

Δικόγραφα: Εκτός λειτουργίας βγήκε το σύστημα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων του ΟΣΔΔΥ ΔΔ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Πληροφοριακών Συστημάτων του ΣτΕ «σε συνέχεια προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 27.12.2021 τεχνικής εργασίας στην εφαρμογή ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων του ΟΣΔΔΥ ΔΔ, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία της υπηρεσίας αυτής με αποτέλεσμα είτε να μην παράγεται άμεσα από το σύστημα έκθεση κατάθεσης δικογράφου, είτε η παραγόμενη έκθεση κατάθεσης να είναι ελλιπής».

Δικόγραφα: Προσπάθειες να επαναλειτουργήσει το σύστημα από τις 3 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής κατάθεσης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 3.1.2022.

Διευκρινίζεται επίσης ότι «κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα (από 27.12.2021 έως 2.1.2022), εφόσον το ένδικο βοήθημα ή μέσο έλαβε αριθμό κατάθεσης στο ΟΣΔΔΥ ΔΔ, η διενέργεια της κατάθεσης θεωρείται έγκυρη ανεξαρτήτως της αυτόματης παραγωγής έκθεσης κατάθεσης, στους δε ενδιαφερόμενους θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση από το γραφείο καταθέσεων του Δικαστηρίου, στο οποίο έγινε η κατάθεση. Ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησης της βεβαίωσης αυτής θα οριστούν σε προσεχή ανακοίνωση της Επιτροπής».

Όπως υπενθυμίζεται «τα γραφεία καταθέσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλων των Διοικητικών Δικαστηρίων παραμένουν σε λειτουργία, ειδικώς δε για τις ακυρωτικές διαφορές ισχύει η διάταξη του άρθρου 19 παρ.2 του πδ 18/1989, σύμφωνα με την οποία η κατάθεση του δικογράφου μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή».

Και στα τέλη Νοεμβρίου είχε μπει τριήμερο λουκέτο στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς λόγω της  βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως, δεν ήταν δυνατή η ηλεκτροδότηση του κτιρίου του ΣτΕ.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή συνιστά λόγο ανωτέρας βίας, ως εκ του ότι η λειτουργία των υπηρεσιών του Δικαστηρίου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη (ΟΣΔΔΥΔΔ), αλλά και για λόγους ασφάλειας και υγιεινής, αναστέλλονται οι εργασίες του Δικαστηρίου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, Τρίτη 30 Νοεμβρίου και Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021» αναφερόταν.

(dikastiko. gr / photo: pexels)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί