• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η FIFA ψήφισε υπέρ μελετης για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

Η FIFA ψήφισε υπέρ μελετης για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

Μπορεί όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις με το πέρασμα του χρόνου να έχουν αλλάξει αρκετά το format τους, όμως ένα από τα ελάχιστα πράγματα που δεν έχουν αλλάξει είναι η χρονική απόσταση μεταξύ των θεσμών.


Όσον αφορά το Μουντιάλ, τα τέσσερα χρόνια χρονικής διαφοράς έχουν παγιωθεί ως κάτι το δεδομένο, όμως όπως φαίνεται μπορεί να ανατραπεί ακόμα και αυτό στο μέλλον.

Ήδη ένα μικρό βήμα έγινε, καθώς την Παρασκευή (21/5) η πλειονότητα των μελών της FIFA και συγκεκριμένα τα 166 απο τα 188 ψήφισαν υπέρ μίας διεξαγωγής μελέτης σχετικά με το αν είναι εφικτό να διεξάγεται η τελική φάση της διοργάνωσης τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες κάθε διετία.

Αυτή η πρόταση κατατέθηκε πριν δύο μέρες από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας (SAFF) και ο πρόεδρος της τόνισε:

«Πιστεύουμε ότι το μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Τα πολλά ζητήματα που αντιμετώπισε το ποδόσφαιρο έχουν πλέον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης ελέω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε πώς είναι δομημένο το παγκόσμιο παιχνίδι και να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για το μέλλον του αθλητισμού μας.

Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει το ερώτημα εάν ο κύκλος των τεσσάρων ετών παραμένει η καλύτερη δυνατή βάση για τον τρόπο διαχείρισης του ποδοσφαίρου τόσο από άποψη ανταγωνισμού όσο και από εμπορική άποψη».

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ξεκαθάρισε πως η εν λόγω μελέτη θα εξετάσει και το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών.