Η ραγδαία αύξηση των ενοικίων και εν γένει του κόστους στέγασης, αποτελεί το «μείζον» θέμα συζήτησης και προβληματισμού στο σύνολο των συμπολιτών μας. Είτε πρόκειται για νέους που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους δημιουργώντας οικογένεια και αναζητούν ένα ακίνητο με ένα επιπλέον δωμάτιο, είτε για όσους έχει λήξει ή/λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο και αναμένουν να ενημερωθούν για τις νέες «απαιτήσεις» του ιδιοκτήτη ή ήδη βρίσκονται στη δεινή θέση αναζήτησης κατοικίας με προσιτό ενοίκιο.
Μη ξεχνάμε, κατοικίες υπάρχουν, το «πρόβλημα» είναι το ζητούμενο μίσθωμα που καλείσαι να πληρώσεις. Πλέον, το κόστος στέγασης έχει αγγίξει το 60%-70% του διαθέσιμου εισοδήματος αν πρόκειται για δυάρι κατάλληλο για εργένη και το σύνολο ενός «καλού» μισθού αν πρόκειται για οικογενειακή κατοικία.
Η συσσωρευτική αύξηση των ενοικίων από το 2018 έως και σήμερα, κυμάνθηκε από 37,2% έως και 42,1% αν αφορά κατοικία κατάλληλη για οικογένεια. Υψηλότερες αυξήσεις, καταγράφονται κυρίως σε μικρότερα ακίνητα κατάλληλα για φοιτητές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης φοιτητικής κατοικίας αυξήθηκαν κατά 53% στην Αθήνα και στη Πάτρα όπου καταγράφεται η 2η μεγαλύτερη αύξηση το 49,23%.
Το 2022, η αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων κυμάνθηκε μεσοσταθμικά στο 10%, από 3% έως 7% που καταγράφηκε το 2021.
(protothema. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eurobasket: Βαριά ήττα με 68-94 για την Εθνική στον ημιτελικό με την Τουρκία
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
- Νέο σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές στην Ελλάδα πρότεινε αρχηγός κόμματος
Κύρια Θέματα

















