Διακοσμήστε μόνοι σας τα τραπέζια της βάπτισης

Συνήθως στη βάπτιση του παιδιού μας, θέλουμε κάτι δημιουργικό, παιδικό και έξυπνο για να διακοσμήσουμε τη δεξίωση που θα ακολουθήσει

Αν μάλιστα είναι κάτι που μπορούμε να το έχουμε ετοιμάσει μόνοι μας από πριν, οικονομικά και εύκολα, τόσο το καλύτερο! Έτσι μπορείτε όχι μόνο να γλιτώσετε το κόστος της αγοράς διακοσμητικών, αλλά θα έχετε και την ευκαιρία να κάνετε τη διαφορά με μια δική σας δημιουργία που δεν θα υπάρχει πουθενά!

Καταρχήν, καλό είναι ο στολισμός να ακολουθεί το ύφος και το στυλ της υπόλοιπης βάπτισης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δεσμευθείτε με αντιγραφή του δημιουργικού-εκτύπωσης π.χ. του προσκλητηρίου ή της μπομπονιέρας. Σκεφθείτε δημιουργικά, όπως περίπου κάνουμε και στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Μπορείτε να συνδυάσετε το ύφος και τα χρώματα χωρίς να χρεωθείτε με έξοδα τυπογραφείου ή με έξτρα αγορές. Φαίνεται δύσκολο; Δεν είναι καθόλου! Θα καταλάβετε τι εννοώ διαβάζοντας παρακάτω και μελετώντας τις φωτογραφίες που σας έχω επιλέξει.

Πριν όμως πάμε στις προτάσεις μου, θέλω να σας επισημάνω μια-δυο λεπτομέρειες που καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας:

Καταρχάς, θα πρέπει να σκεφτείτε τι τραπέζια θα έχετε. Για παράδειγμα θα είναι ροτόντες 8 ατόμων, ροτόντες 10 ατόμων ή 12; Ή μήπως θα είναι μικρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα τραπέζια σε κάποια ταβέρνα; Αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να μην ξεφύγετε ως προς το μέγεθος της κατασκευής σας.
Επίσης καλό είναι η κατασκευή σας να μην εμποδίζει το οπτικό πεδίο των καλεσμένων. Δηλαδή, καλύτερα να ετοιμάσετε είτε μια χαμηλή κατασκευή, είτε μια πολύ ψηλή.
Προσοχή όμως, καθώς οι ψηλές κατασκευές θέλουν καλή στήριξη, ιδίως όταν η εκδήλωση θα γίνει σε εξωτερικό χώρο (όπου μπορεί να φυσάει, κ.λπ.).
Ζητήστε τη βοήθεια μιας φίλης ή του χώρου που θα γίνει η βάπτιση, ώστε να σας τοποθετήσουν τα centerpieces που θα έχετε φροντίσει να τους πάτε από πολύ νωρίς.
Απολαύστε το!
Ας δούμε λοιπόν μερικές ιδέες που δεν κοστίζουν σε υλικά και μπορείτε να ετοιμάσετε και μόνοι σας.

Όλοι έχουμε τα παλιά ζιπουνάκια του μωρού μας. Ε λοιπόν γιατί να μη γίνουν διακοσμητικά στα τραπέζια;

Μπουκάλια και ποτήρια! Χρησιμοποιήστε παλιά μπουκάλια. Είναι δωρεάν και μπορείτε να τα βάψετε, να τα στολίσετε, να τα γεμίσετε, γενικά να τους αλλάξετε τα φώτα! Ορίστε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες:

 

Πολύ στη μόδα παγκοσμίως είναι τα βάζα του γλυκού. Σε όλα τα μεγέθη και σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Και αυτά, βάψτε τα, γεμίστε τα με χρωματιστό νερό, χρησιμοποιήστε τα για βάζα, βάλτε μέσα διακοσμητικά! Οι ιδέες πολλές. Εσείς απλά προσαρμόστε τις στο θέμα που έχετε επιλέξει.

 

Μια ακόμα πιο φθηνή λύση είναι απλά να μην πετάτε τίποτα! Για παράδειγμα τα τενεκεδάκια από τα ντοματάκια και τα γάλατα μπορούν να γίνουν διακοσμητικά. Μα σκουπίδια;;; Παγκόσμια τάση είναι τοupcycling, η αναβάθμιση και επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων που θα πετάγαμε ως χρήσιμα αντικείμενα. Ορίστε λοιπόν η ευκαιρία να περάσετε και ένα οικολογικό μήνυμα στη βάπτιση του παιδιού σας.

 

 

Μια ακόμα καλή ιδέα και οικονομική, είναι οι πάνες. Βρείτε τις πιο οικονομικές που υπάρχουν, τυλίξτε τις, στολίστε με κάτι σχετικό με το θέμα σας, και με λίγα χρήματα έχετε το centerpiece για τη βάπτιση του παιδιού σας.

 (mama365)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί