Αυτιάς: “Όταν λέμε άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα εννοούμε Νίκος Χαρδαλιάς” (video)

«Επιστρέφω εκεί από όπου ξεκίνησα, στην Αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας σήμερα στον Γιώργο Αυτιά και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ». Αναπτύσσοντας συνοπτικά το πλάνο δράσης του, ανακοίνωσε τη δημιουργία παρατηρητηρίου έργων, το οποίο κατάλληλα στελεχωμένο θα λειτουργεί και ως help desk 66 δήμων.

   Ειδικότερα, τόνισε ότι ο ίδιος και οι 214 υποψήφιοι του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» θα βρεθούν σε όλες τις γειτονιές της Αττικής προκειμένου να μάθουν οι πολίτες «τι έργα θα κάνει η περιφέρεια, πώς θα τα κάνει, πότε να τα περιμένουν, αλλά και με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα γίνουν. Και φυσικά, πάντα με διαφάνεια και λογοδοσία».

Δείτε το σχετικό video από τον τηλεοπτικό σταθμό skai:

   Αναφερόμενος στη μάχη των εκλογών που μόλις ξεκίνησε, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του για την Αυτοδιοίκηση ήταν διαρκές, τονίζοντας: «Επιστρέφω από εκεί που ξεκίνησα για να μπορέσω να είμαι χρήσιμος στους 66 δήμους της Αττικής. Η περιφέρεια θέλει και τρόπο και κόπο και διαρκή προσπάθεια. Θα βρεθούμε στις γειτονιές, για να καταθέσουμε το πρόγραμμά μας, τις προτάσεις μας. Δεν θα μιλήσουμε γενικά και αόριστα», σημείωσε, διευκρινίζοντας: «Θα χωρίσουμε τη θητεία μας σε τρία 20μηνα, με συγκεκριμένες προτεραιότητες. Θα πούμε τι θα κάνουμε, πώς θα το χρηματοδοτήσουμε και πότε θα το παραδώσουμε. Χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν. Θα αξιοποιήσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Μπορεί να χρειαστεί να προτεραιοποιήσουμε διαφορετικά κάποια πράγματα από το ΕΣΠΑ και να επικαιροποιήσουμε κάποιες δράσεις του».

   Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης της περιφέρειας, επισημαίνοντας ανάμεσα στα άλλα: «Θα δημιουργήσουμε ένα Παρατηρητήριο που θα είναι το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής. Μια μονάδα που θα υπάγεται απευθείας στον περιφερειάρχη και θα παρακολουθεί καθημερινά με νομικούς, λογιστές, οικονομολόγους, αναλυτές και μηχανικούς, όλη την πορεία των έργων βήμα-βήμα.

   Θα είναι το help desk των 66 δήμων, ώστε να μπορούμε να κάνουμε άρση των όποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών, να φέρουμε αποτελέσματα, να προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς».

   Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε τη δέσμευσή του για διαφάνεια και λογοδοσία: «Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι τρόπος ζωής για μένα. Είναι αδιαπραγμάτευτα και σε αυτά θα κινηθώ απαρέγκλιτα. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι μια περιφέρεια με εξωστρέφεια, με υπόληψη, με ευθύνη, με σοβαρότητα.

   Πρέπει το αυτονόητο να πάψει να είναι διεκδικούμενο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί