Πολιτεία και Εκκλησία τα… ξαναβρήκαν! Μάλλον κάτι πλησιάζει

Η κρίση του Μεγάρου Μαξίμου με την Εκκλησία οδηγείται προς αποκλιμάκωση.

Άλλωστε Πολιτεία και ιερείς είχαν σύγκλιση απόψεων σε σχέση με τα εμβόλια και τα μέτρα περιορισμού κατά την λεγόμενη πανδημία COVID, σίγουρα θα έβρισκαν την κοινή τομή και σε σχέση με όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό!

Πάντως, μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν συγκρουστεί μετωπικά σε σχέση με το νομοσχέδιο γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έγιναν αιχμηρές τοποθετήσεις από ιερείς και μητροπολίτες και μάλιστα υπήρξαν και λεκτικές «επιθέσεις» σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ!

Τι συνέβη όμως και οι τόνοι έπεσαν;;;

Όπως σχολιάζουν ΜΜΕ, σε αυτό βοήθησε πρώτον η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι «η εκκλησία δεν εκδικείται»! Τα λόγια του κ. Ιερωνύμου ειπώθηκαν με αφορμή την χειροδικία σε ναό εναντίον της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη, καθώς και όσων άκουσε από ιερέα στην Πάτρα η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξόπουλου.

Δεύτερον, στην ομαλοποίηση των σχέσεων συνέβαλε, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ,  η επισημοποίηση της κοινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι της Βοιωτίας! Οι εν λόγω δομές αποκαλούνται έργο ζωής για τον Αρχιεπίσκοπο!

Παραπολιτικές πληροφορίες κάνουν λόγο βέβαια για άλλους είδους συμφωνηθέντα μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, κάτι που δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί!

Το σίγουρο είναι πως η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου θα τα έβρισκαν αργά ή γρήγορα, καθώς, κατά τα φαινόμενα, έρχονται νέες δύσκολες μέρες για την κοινωνία, οι οποίες θα μοιάζουν με εκείνες του COVID! Ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρχει ξανά κοινό μέτωπο!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί