«Προάγγελος στρατηγικής υποχώρησης στην Ουκρανία»! Ώρα εξελίξεων στο μέτωπο

Τι αναφέρει ο Scott Ritter

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Σκοτ ​​Ρίτερ, πρώην αξιωματικός αναγνώρισης των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, αξιολογεί την πρόσφατη ανακοίνωση του Ουκρανού διοικητή Alexander Syrsky ότι θα έπρεπε να πραγματοποιήσει μια τακτική απόσυρση των στρατευμάτων στην περιοχή Avdeyevka.

«Αυτή η δήλωση σημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει την δύναμη να κρατήσει τις θέσεις του στην πρώτη γραμμή», είπε ο Ρίτερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Ντάνι Χαϊφόνγκ στο YouTube.

“Το να αναγκάσεις τους Ουκρανούς να αποσυρθούν χρειάζονται πολλά. Το γεγονός ότι μιλάμε για αποχώρηση σημαίνει τρομερή επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία”, προσέθεσε και συνέχισε:

 «Το γεγονός ότι ο Syrsky μιλά τώρα για αποχώρηση είναι κάτι νέο, σημαίνει ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν ότι θα κρατήσουν μια πρώτη γραμμή όπως αυτή που έχουν τώρα. Τους λείπουν οι δυνάμεις.

Με άλλα λόγια, αν οι Ρώσοι προχωρήσουν τώρα κι άλλο σε συγκεκριμένα σημεία, οι Ουκρανοί δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν αντεπιθέσεις».

Ο πρώην αξιωματικός των ΗΠΑ αιτιολογεί την υποχώρηση κάνοντας λόγο για έντονη έλλειψη προσωπικού στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις:

«Οι Ουκρανοί δεν έχουν καν αρκετό στρατιωτικό προσωπικό για να επιστρέψουν στην επόμενη γραμμή άμυνας.

Βλέπουν πώς εξελίσσεται το όλο θέμα, δεν είναι ηλίθιοι, κάνουν τους κατάλληλους στρατιωτικούς υπολογισμούς. Και ξαφνικά λένε: Οι Ρώσοι εισέβαλαν εδώ που είμαστε, δεν έχουμε τη δύναμη πυροβολικού ή το προσωπικό για να το σταματήσουμε αυτό. Επομένως, δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε προσωπικό – και αν δεν θέλουμε να χάσουμε τα στρατεύματα που βρίσκονται ήδη εκεί, πρέπει να τα τραβήξουμε πίσω για να ανασυγκροτήσουμε τις γραμμές ».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον απόστρατο συνταγματάρχη, η έλλειψη προσωπικού και υλικών στον ουκρανικό στρατό έχει προχωρήσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που τελικά αυτό δεν θα βοηθήσει το Κίεβο: 

«Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να φαίνεται σαν μια τακτική υποχώρηση, αλλά μόλις φτάσουν στις νέες αμυντικές τους θέσεις, δεν θα μπορέσουν ούτε εκεί να παγώσουν το μέτωπο και να συγκρατήσουν τους Ρώσους. Τότε θα πρέπει να υποχωρήσουν ξανά. Ωστόσο, η όλη κατάσταση, μετά από μια σειρά από τακτικές υποχωρήσεις, μοιάζει με στρατηγική υποχώρηση.

Και νομίζω ότι είμαστε τώρα μάρτυρες της αρχικής φάσης μιας ολόκληρης σειράς τακτικών υποχωρήσεων – και επομένως μιας γενικής στρατηγικής υποχώρησης».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-BLOOMBERG POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί