Θα πάρει και την Οδησσό ο Πούτιν: «Πλησιάζει η μέρα…»

Δεν τα λένε τυχαία αυτά οι Ρώσοι...

«Η Οδησσός σύντομα θα αποτινάξει τον ζυγό των ακροδεξιών εξτρεμιστών στην Ουκρανία και θα γίνει ξανά ελεύθερη πόλη», δήλωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε σχόλιο για τη 10η επέτειο από τη σφαγή στο «Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού», που έλαβε χώρα λίγο μετά τα γεγονότα του Κιέβου με τις στημένες εξεγέρσεις του 2014.

Διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην πτώση του τότε Ουκρανού προέδρου δέχθηκαν επιθέσεις από Ουκρανούς ακραίους εθνικιστές και αναζήτησαν καταφύγιο στο «Σπίτι των Συνδικάτων».

Εκεί μέσα πολλοί κάηκαν ζωντανοί, αφού Ουκρανοί εθνικιστές πετώντας μολότοφ έβαλαν φωτιά στο κτίριο.

«Είμαστε βέβαιοι ότι έρχεται η μέρα που η Οδησσός θα απορρίψει τον ζυγό των σύγχρονων ακροδεξιών ακτιβιστών και θα γίνει ξανά μια πραγματικά ελεύθερη πόλη όπου άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων θα μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και συμφωνία».

Η σιδηρά κυρία της ρωσικής διπλωματίας εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις, αργά ή γρήγορα, θα κινηθούν για την κατάληψη της Οδησσού, της τελευταίας μεγάλης πόλης του ουκρανικού νότου που δεν ελέγχεται από τα στρατεύματα του Πούτιν.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η δίκαιη τιμωρία αργά ή γρήγορα θα επέλθει σε όσους διέπραξαν, όπως είπε, ένα «βάρβαρο έγκλημα που δεν έχει παραγραφή».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν οι «Ναζί» πριν από μια δεκαετία αποκάλυψαν «την κανιβαλιστική φύση του υπάρχοντος ουκρανικού καθεστώτος που πρέπει να φύγει».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί