Βρετανία: 13χρονη κατηγορείται ότι μαχαίρωσε δύο δασκάλους και έναν μαθητή

Ένα 13χρονο κορίτσι στη Βρετανία κατηγορείται για 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς δύο δάσκαλοι και ένας μαθητής μαχαιρώθηκαν σε σχολείο στη νοτιοδυτική Ουαλία.

Η αστυνομία του Dyfed-Powys ανακοίνωσε ότι η έφηβη συνελήφθη στη σκηνή στο Ysgol Dyffryn Aman, στο Ammanford του Carmarthenshire.

Δύο δάσκαλοι και ένας έφηβος μαθητής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι τα οποία ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή τους, ενώ έκτοτε όλοι έχουν πάρει εξιτήριο.


Η Εισαγγελική Υπηρεσία ανέφερε ότι η ανήλικη κατηγορήθηκε ακόμα για κατοχή ενός αντικειμένου με λεπίδες σε σχολικό χώρο, ενώ θα παρουσιαστεί στο Ειρηνοδικείο Llanelli την Παρασκευή.

Το σχολείο μπήκε σε lockdown για περίπου τέσσερις ώρες στις 11:20 BST την Τετάρτη, αφού οι δασκάλες Fiona Elias και Liz Hopkin και ένας μαθητής τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό Supt Ross Evans: «Ένα 13χρονο κορίτσι συνελήφθη στο σημείο, μπορώ να επιβεβαιώσω, έχει κατηγορηθεί για τρεις κατηγορίες απόπειρας φόνου.


«Μετά από αυτό το περιστατικό, η υπηρεσία δέχτηκε μια σειρά από κλήσεις που ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με μηνύματα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχαν αναφορές για το περιστατικό εδώ στο Ysgol Dyffryn Aman.

“Οι αξιωματικοί εκτέλεσαν αμέσως ένταλμα και μπήκαν στο σπίτι του ατόμου που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για αυτό το περιεχόμενο.”

Οι έρευνες, είπε ο Supt Evans, διεξάγονταν χωριστά, αλλά οι αστυνομικοί έψαχναν να δουν εάν τα φερόμενα αδικήματα συνδέονται.

«Θα παροτρύνω τους ανθρώπους να μην κάνουν εικασίες ή να μην μοιράζονται φωτογραφίες ή βίντεο από οποιαδήποτε έρευνα», τόνισε.

Οι δάσκαλοι και το προσωπικό αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα Παρασκευή για να προετοιμάσουν το κτίριο ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια στο σχολείο οι μαθητές τη Δευτέρα.

Την Τετάρτη, ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Vaughan Gething, δήλωσε ότι ήταν «σοκαρισμένος» όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί.

(Με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί