Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι η προχωρημένη του ηλικία και η δυσκολία του στο περπάτημα οδηγούν σε μια νέα φάση στη θητεία του και επανέλαβε ότι θα είναι έτοιμος να παραιτηθεί κάποια μέρα εάν δεν μπορεί να ηγηθεί της εκκλησίας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
«Δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να κάνω ταξίδια με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν», δήλωσε ο πάπας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της πτήσης ενώ επέστρεφε στη Ρώμη ύστερα από ταξίδι μίας εβδομάδας στον Καναδά.
Τους τελευταίους μήνες, ο 85χρονος Φραγκίσκος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο ή μπαστούνι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το γόνατό του.
«Νομίζω ότι στην ηλικία μου και με αυτό τον περιορισμό, θα πρέπει να συγκρατηθώ λίγο για να μπορώ να υπηρετώ την Εκκλησία ή να αποφασίσω να αποχωρήσω», δήλωσε.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Hellenic Train: Επιπλέον δρομολόγια από σήμερα έως 7 Ιανουαρίου στον Οδοντωτό στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα
- Βέροια: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία
- Μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια! Πόσοι μπορούν να την αντέξουν εντός Ευρώπης;
- Αττική: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο «νεκρός που περπατάει» Στίβεν Κόλμπερτ πρέπει να πάει σπίτι του
- Ο Diddy καταθέτει έφεση ζητώντας «άμεση αποφυλάκιση»
- Φρίκη στη Βραζιλία: 2χρονο κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι και την σκότωσαν πιράνχας
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 46χρονο στη Θέρμη επειδή πουλούσε παράνομα βεγγαλικά
- Οι Ουκρανοί φέρονται να επιτέθηκαν σε ρωσική νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας από το Νταγκεστάν
- Ιστορίες από τα παλιά: «Τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα ήταν εκείνα όταν δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα»









