Ξέσπασμα Μητροπολίτη για όσους υποστηρίζουν πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας: «Αλήθεια, αυτοί ζουν και αναπνέουν στην Ελλάδα;»

Ο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς μίλησε έξω από τα δόντια αναφερόμενους σε όσους υιοθετούν την άποψη πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας και του ασπασμού των εικόνων:

«Σήμερα φτάσαμε σε μεγάλη ολιγοπιστία, σε άρνηση, αλλά και βλασφημία του Χριστού μας και των αγίων μυστηρίων της εκκλησίας μας. Αντί να γονατίσουμε και με πίστη θερμή και μετάνοια να ζητήσουμε άρση της επιδημίας από την παντοδυναμία και την αγάπη του Χριστού μας, όπως, άλλωστε, έκαναν και οι πρόγονοί μας, με τελεία απιστία απομακρύνουμε τη Θεία Χάρη, φοβούμενοι μήπως η επικοινωνία μας με τα ιερά μυστήρια, τα ιερά και τα όσια της εκκλησίας μας, φέρουν σε μας μόλυνση.

Βρέθηκαν στόματα και είπαν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση ή ότι ο ασπασμός του Ιερού Ευαγγελίου, του Επιταφίου και του Εσταυρωμένου, θα καταστρέψει ό,τι κερδίσαμε. Θλιβόμαστε πολύ γιατί υπάρχουν τέτοιες επιπόλαιες γνώμες και τέτοιες ιδέες, οι οποίες ”διαγράφουν” τη θεία δύναμη της εκκλησίας μας. Πονάμε, γιατί τόσο ορθολογικά, τόσο σαρκικά, τόσο επιπόλαια μιλάνε.

Αλήθεια, αυτοί οι άνθρωποι διαμένουν, ζουν, αναπνέουν, επικοινωνούν στην Ελλάδα των αγίων, των μαρτύρων, των θαυμάτων ή όχι;

Απορούμε που δεν ταπεινώνονται για να ακούσουν την περίτρανη αλήθεια ότι τα ιερά προσκυνήματα ποτέ δεν μετέδωσαν μολύνσεις, αλλά μόνο θεραπεία, υγεία, και ότι το τεθεωμένο σώμα και το αίμα του Χριστού μας μπορεί και το σάλιο να το καθαρίσει, να το εξαλείψει».

Κλείνοντας, σημείωσε:

«Αλήθεια, ποιος πιστεύουμε είναι ο Χριστός; Επιτέλους, ας συνέλθουμε! Ας μετανοήσουμε! Ας ζητήσουμε έλεος για την απιστία μας και την αποστασία μας. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι την πατρίδα μας δεν τη διαφυλάσσουν μόνο τα μέτρα τα ανθρώπινα, αλλά κυρίως οι δεήσεις της Παναγίας μας, των αγίων μας, αλλά και οι προσευχές των πιστών ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι κλαίνε και γονατίζουν έξω από τους Ιερούς Ναούς».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί