Πειραιώς Σεραφείμ: «Ένωση ανδρός με άνδρα και γυναίκας με γυναίκα δεν είναι γάμος, είναι στείρα ένωσις»

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αναφερόμενος στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Για όλους εμάς τους Χριστιανούς, όλοι οι άνθρωποι της γης είναι πρόσωπα μοναδικά και ανεπανάληπτα και γι’ αυτό οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους αγαπάμε», είπε αρχικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του γάμου ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε ότι «Γάμος σημαίνει ένωσις ανδρός και γυναικός γιατί έχουν έναν σκοπό, την παιδοποιία, να συνδημιουργήσουν με τον Θεό, ανθρώπους.

Ένωση ανδρός με άνδρα και γυναίκας με γυναίκα δεν είναι γάμος, είναι στείρα ένωσις», συμπλήρωσε λέγοντας ότι «συνεπώς ούτε θέμα ισότητας υφίσταται, όλα αυτά είναι κωμωδίες και ανόητα».


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μιλώντας για τη στάση των βουλευτών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, είχε τονίσει ότι έθεσαν αυτοβούλως τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας.

«Οι άνθρωποι αυτοί που ψήφισαν εναντίον του Νόμου του Θεού, δυστυχώς, και το λέω με οδύνη, με πόνο και με λύπη, οι άνθρωποι αυτοί, όλων των κομμάτων, έκαναν το εξής φοβερό.

Ήρθαν αντιμέτωποι με τον Θείο Νόμο. Με την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία. Διέστρεψαν την ανθρώπινη φύση και θεσμοθέτησαν την ανατροπή ως έννομο αγαθό. Για την προστασία του ποιμνίου μας δεν μπορούμε να έχουμε πλέον σχέσεις φιλίας, αγάπης έχουμε, προσευχόμαστε υπέρ αυτών, υπέρ της υγείας, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πλέον καμία άλλη επικοινωνία. Έπαψαν πλέον να είναι μέλη της Εκκλησίας», σημείωσε.

newsbomb – freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί