Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε προειδοποιήσει πριν από λίγες ημέρες ότι αν μέχρι και χθες δεν μετάνιωνε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία είπε ότι από το σάλιο μεταδίδεται ο κορονοϊός (άρα κατ’ εκτίμηση του Αμβροσίου εννοούσε την Θεία Κοινωνία) θα την αφόριζε.
Ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, χαρακτηρίζοντας ως “βλάσφημα λόγια” το ότι “διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός” και καλούσε την υπουργό να ζητήσει “δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα”.
Έτσι, σήμερα, στον Ι. Ν. της Φανερωμένης στο Αίγιο, διάβασε Αφορισμό! Οχι μόνο για την υπουργό Παιδείας, αλλά και για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ο αφορισμός έγινε απόντος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr, αρκετοί πιστοί έφυγαν από την εκκλησία, αλλά ο Αμβρόσιος δεν πτοήθηκε.
(Dete – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στη Θεσσαλονίκη αύριο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid









