Ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί προέτρεψε τους βουλευτές να εργαστούν για την έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα αποτρέπει τη βία εναντίον των γυναικών.
Η 14χρονη Ρομίνα Ασφράι έφυγε με έναν 29χρονο άνδρα στα μέσα Μαΐου από το σπίτι της στην πόλη Τάλες, σε απόσταση περίπου 321 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Το ζευγάρι δεν πρόλαβε να διαφύγει και η Ασράφι παραδόθηκε στην οικογένειά της, αφού ο πατέρας της φάνηκε να τη συγχωρεί, γράφει το IRNA, επικαλούμενο ένα τοπικό δικαστικό αξιωματούχο στην επαρχία Γκιλάν, όπου βρίσκεται το Τάλες.
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένα ΜΜΕ, το κορίτσι δεν ήθελε να επιστρέψει στο πατρικό της, καθώς φοβόταν για τη ζωή της, όπως είπε στον δικαστή.
Την αποκεφάλισε ενώ κοιμόταν
Την 21η Μαΐου , ο πατέρας της Ασράφι της επιτέθηκε, ενώ εκείνη κοιμόταν και την αποκεφάλισε χρησιμοποιώντας ένα δρεπάνι, αναφέρει ο ιστότοπος Gilkhabar. Συνελήφθη και κρατείται, σύμφωνα με το IRNA. Αυτό το “έγκλημα τιμής” πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα στη χώρα, με την εφημερίδα Ebtekar να έχει τίτλο “Σπίτι του πατέρα, σπίτι του κινδύνου”.
«Αναμφίβολα, καθήκον μας είναι η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης και η αυστηρή τιμωρία του δράστη αυτού του εγκλήματος», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μαχμούντ Αμπάσι. «Όμως, η υπόθεση αυτή δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι η αρχή ενός μεγάλου και τρομακτικού δρόμου που απαιτεί από εμάς να κάνουμε βήματα για την αποτροπή της θυσίας της Ρομίνα στην κοινωνία».
(iefimerida – φωτοscreenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στη Λαττάκεια
- Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Στη Δάφνη το μεγαλύτερο ύψος βροχής, 78 χιλιοστά – Χάρτες
- Πού είναι ο Άγιος Βασίλης…αυτή τη στιγμή; H πτήση ξεκίνησε! Live εικόνα
- H Κέιτι Πέρι παρουσίασε την…”σωσία” κασκαντέρ της στο νέο της παράξενο βίντεο
- Δεν πάνε καλά οι δουλειές για Μέγκαν και Χάρι: Επιβεβαίωσαν περικοπές προσωπικού στο φιλανθρωπικό τους ίδρυμα
- «Ποιός θα αρνιόταν ένα δώρο;» – Πούτιν και Ζαχάροβα όπως ίσως δεν τους έχετε ξαναδεί (video)
- Τι κάνει τα Χριστούγεννα του 2025 ξεχωριστά: Η σπάνια ημερομηνία 25/12/25 που συμβαίνει “μια φορά τον αιώνα”
- Χριστουγεννιάτικες μελωδίες έψαλλαν απ’άκρη σ’άκρη σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ, vid
- Πέλλα: Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στη διαδρομή προς το χιονοδρομικό κέντρο του “Βόρα”
- Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ανατολική και τη Δυτική Λιβύη, για τον θάνατο του Μοχάμεντ αλ Χαντάντ
Κύρια Θέματα









