Κορωνοϊός: Σε ματς Champions League οφείλεται η τραγωδία στο Μπέργκαμο Ιταλίας;

Η πόλη του Μπέργκαμο στην Ιταλία έχει δεχτεί το ισχυρότερο χτύπημα με τον κορωνοϊό.

Η πόλη μετρά πάνω από 4.000 κρούσματα και περίπου 530 νεκρούς μέχρι στιγμής. Το Μπέργκαμο βρίσκεται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των κρουσμάτων και των θανάτων του κορωνοϊού.


Η κατάσταση στην επαρχία αυτή έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και είναι χαρακτηριστικά τα στιγμιότυπα της La Repubblica μία ημέρα πριν, όπου στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν θύματα του κορωνοϊού σε άλλες περιοχές της χώρας για αποτέφρωση, καθώς το κοιμητήριο στην πόλη έχει γεμίσει… Είναι χαρακτηριστικό πως γίνεται αναφορά για κηδείες ανά μισή ώρα, αλλά πλέον το νεκροταφείο δεν μπορεί να καλύψει άλλες ταφές.

Χθες, Ιταλός ανοσολόγος αναζητώντας τα αίτια της τραγωδίας που έχει χτυπήσει κυρίως το Μπέργκαμο στην Ιταλία, τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο είναι να ευθύνονται γι’ αυτό οι οπαδοί της ομάδας ποδοσφαίρου της Αταλάντα!

Οπαδοί της Αταλάντα ταξίδεψαν στο Μιλάνο για το Champions League
Οπως τόνισε ο Φραντσέσκο Λε Φόκε, σε δηλώσεις που αναπαράγει και το Football Italia, οι οπαδοί της Αταλάντα είχαν ταξιδέψει για το Μιλάνο, όπου ήταν αναγκασμένη η ομάδα τους να αγωνιστεί στο Champions League, καθώς το γήπεδο στο Μπέργκαμο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για αγώνα της διοργάνωσης.

Εκείνες τις ημέρες μόλις είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στην βόρεια Ιταλία ο κορωνοϊός, αλλά δεν υπήρχαν απαγορεύσεις.

Χιλιάδες οπαδοί της ομάδας ταξίδεψαν στο Μιλάνο για την ιστορική αναμέτρηση της ομάδας (που τελικά την έφερε στα προημιτελικά της διοργάνωσης), όμως αρκετοί γύρισαν πίσω στα σπίτια τους, έχοντας μολυνθεί με τον κορωνοϊό.

Το ίδιο έγινε μάλιστα και με οπαδούς της Βαλένθια, που γύρισαν στην Ισπανία με κορωνοϊό.

Ο Λε Φόκε, που εργάζεται στο νοσοκομείο Umberto I της Ρώμης, τόνισε πως ίσως για την δραματική κατάσταση στο Μπέργκαμο να φταίει αυτή η εκδρομή…

«Πέρασε ένας μήνας από εκείνο το ματς, οπότε το timing δένει. Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα, σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας γι’ αυτό που έβλεπαν από την Αταλάντα, οπότε όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα αλλά να μην έδωσαν σημασία», είπε χαρακτηριστικά.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί