Διαβολική ανατροπή κορυφής για Γιουνάιτεντ με υπογραφή Ρονάλντο, τεσσάρα για Βιγιαρεάλ!

Φτιαγμένη για τα… θρίλερ τη φετινή σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το Champions League, όπου το βράδυ της Τετάρτης (20/10), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, πραγματοποίησε ακόμα μία εντός έδρας ανατροπή επικρατώντας 3-2 της Αταλάντα! Κι αν αυτήν δεν ολοκληρώθηκε στο 90’+5′ όπως με τη Βιγιαρεάλ, είχε ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάστηκε να […]

Φτιαγμένη για τα… θρίλερ τη φετινή σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το Champions League, όπου το βράδυ της Τετάρτης (20/10), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, πραγματοποίησε ακόμα μία εντός έδρας ανατροπή επικρατώντας 3-2 της Αταλάντα!

Κι αν αυτήν δεν ολοκληρώθηκε στο 90’+5′ όπως με τη Βιγιαρεάλ, είχε ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάστηκε να επιστρέψουν από το εις βάρος τους 0-2 του πρώτου ημιχρόνου (15′ Πάσαλιτς, 29′ Ντεμιράλ). Το νικητήριο τέρμα σημειώθηκε στο 81′ από ποιον άλλον, τον ηγέτη τους, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τις 300 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας του Μάντσεστερ.

Οι Ράσφορντ (53′) και Μαγκουάιρ (75′) τα άλλα δύο γκολ -από ασίστ του κορυφαίου Μπρούνο Φερνάντες-, με τους γηπεδούχους να έχουν και ισάριθμα δοκάρια. Να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος χαφ έφτιαξε εννιά ευκαιρίες κόντρα στους «μπεργκαμάσκι». Κανένας άλλος παίκτης -σε όλα του τα παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση- δεν έχει καταφέρει να πιάσει αυτό το νούμερο!

Στην κορυφή του ομίλου, πλέον, η Γιουνάιτεντ με έξι βαθμούς, στο +2 από την Αταλάντα αλλά και τη Βιγιαρεάλ, η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη, περνώντας σαν… σίφουνας (1-4) από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αταλάντα 3-2



Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ανέλαβαν κατά βάση την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όντας μάλιστα και οι σχετικά πιο δραστήριοι. Κάτι που αντικατοπτρίστηκε άμεσα στον πίνακα του σκορ, με τον Πάσαλιτς να αξιοποιεί στο 15′ το παράλληλο γύρισμα του Ζαπακόστα γράφοντας με κοντινή προβολή το 0-1.

Το «Ολντ Τράφορντ» πάγωσε για τα καλά στο 29′, όταν ο Ντεμιράλ διαμόρφωσε με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κουπμέινερς, το 0-2. Η Γιουνάιτεντ απειλούσε κυρίως με τον Φρεντ, με τη σημαντικότερη στιγμή της, βέβαια, στο πρώτο μέρος να ανήκει στον Ράσφορντ, ο οποίος στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν… γκαζωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αν στο 48′ ο Ρονάλντο αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ο Ράσφορντ βρήκε δίχτυα πέντε λεπτά αργότερα (53′), αξιοποιώντας με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία την υπέροχη πάσα του Μπρούνο Φερνάντες.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της. Η προσπάθεια του Μακ Τόμινεϊ στο 58′ σταμάτησε στο δοκάρι, το δεύτερο της ομάδας του στο ματς. Στο 71′ ο Ντε Χέα πραγματοποίησε σπουδαία διπλή επέμβαση στα σουτ των Ζαπάτα και Μαλινόφσκι. Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να μετουσιώσουν τον επιθετικό τους μονόλογο σε γκολ, με τον Μαγκουάιρ να βρίσκεται σε προωθημένη θέση στο 75′, σημειώνοντας με ένα ξερό σουτ το 2-2.

Η Γιουνάιτεντ έψαχνε το γκολ της νίκης. Και το βρήκε από… ποιον άλλον. Στο 81′ ο Λουκ Σο έβγαλε μία από τις γνωστές γλυκιές του σέντρες, με τον Ρονάλντο να πηδά ψηλά και να ολοκληρώνει με δυνατή κεφαλιά την ολική ανατροπή.

Γιουνγκ Μπόις-Βιγιαρεάλ 1-4



Οι Ισπανοί ήθελαν μόνο τη νίκη και το απέδειξαν εξαρχής. Σε ένα κατά τα άλλα ισορροπημένο πρώτο μέρος, η Βιγιαρεάλ φάνηκε περισσότερο ουσιαστική στις ευκαιρίες που δημιούργησε, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 16′. Ο Πίνο άνοιξε το σκορ στο 6′ με κεφαλιά, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια του (έγινε 19 ετών). Για να έρθει δέκα λεπτά αργότερα ο… συνήθης ύποπτος, Ζεράρ Μορένο, για να γράψει το 0-2 επίσης με το κεφάλι, μετατρέποντας σε γκολ την εκτέλεση φάουλ του Παρέχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς. Ωστόσο, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ελιά στο 77′. Η Βιγιαρεάλ πέτυχε ακόμα δύο τέρματα στο φινάλε (88′ Αλμπέρτο Μορένο90′+2′ Τσουκουέζε), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

https://player.glomex.com/integration/1.603.1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249jhivpm3r&playlistId=v-cf4jswdolkx5-se&playlistIndex=0&origin=glomex-player&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.sport-fm.gr%2Farticle%2Fpodosfairo%2FChampionsLeague%2Fmadsester-giounaited-atalada-3-2%2F4232075

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αταλάντα 3-2
(53′ Ράσφορντ, 75′ Μαγκουάιρ, 81′ Ρονάλντο – 15′ Πάσαλιτς, 29′ Ντεμιράλ)

Γιουνγκ Μπόις-Βιγιαρεάλ 1-4
(77′ Ελιά – 6′ Πίνο, 16′ Ζεράρ Μορένο, 88′ Αλμπέρτο Μορένο, 90’+2′ Τσουκουέζε)

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6β. (6-5)
2. Αταλάντα 4β. (5-5)
3. Βιγιαρεάλ 4β. (7-5)
4. Γιουνγκ Μπόις 3β. (3-6)

Το πρόγραμμα της επόμενης (4ης) αγωνιστικής:

Τρίτη (2/11)

Αταλάντα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)
Βιγιαρεάλ-Γιουνγκ Μπόις (22:00)

sportfm

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί