Συγκλονιστική διάσωση αλεξιπτωτιστή στη Γαλλία από απόκρημνο βράχο ύψους 200 μέτρων! ΒΙΝΤΕΟ

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026, ένας 53χρονος άντρας που έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς βρέθηκε παγιδευμένος σε απόκρημνα βράχια μετά από πρόβλημα με το αλεξίπτωτό του.

Ο άντρας διασώθηκε από μέλη των Compagnies Républicaines de Sécurité (CRS) των Άλπεων, στην Ιζέρ, αφού βρέθηκε παγιδευμένος 200 μέτρα πάνω σε βράχια, αναφέρει το TF1 . Έμεινε να κρέμεται από την πλαγιά του Saint-Eynard (Ιζέρ) και κατάφερε να επιβραδύνει την πτώση του χάρη στην ανάπτυξη του εφεδρικού αλεξιπτώτου του.

Διασώθηκε «σε μια πραγματικά επισφαλή κατάσταση », και τελικά υπέστη μόνο διάστρεμμα στο μικρό δάχτυλο. Ο αλεξιπτωτιστής έπεσε θύμα των ενίοτε βίαιων ανέμων που είναι τυπικοί αυτής της εποχής του χρόνου οι οποίοι μπλόκαραν το αλεξίπτωτό του.

Οι διασώστες ρίχτηκαν 60 μέτρα δεξιά από το αλεξίπτωτο πλαγιάς, για να αποφευχθεί η αποσταθεροποίησή του από το ρεύμα αέρα που έπεφτε από το ελικόπτερο Dragon 38 και ακολούθησε μια επικίνδυνη διάσχιση, κατά την οποία οι διασώστες έπρεπε να φτάσουν στον άνδρα διασφαλίζοντας παράλληλα τη δική τους ασφάλεια.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί