Μεγαλώνει η λίστα με τις χώρες οι οποίες δέχονται κυβερνοεπιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Μόνο που οι «παρεμβολές» των χάκερ δεν στοχεύουν κρατικές υπηρεσίες, αλλά απλά καστήματα τροφίμων.
Ήδη, όπως διαβάσατε στο EL.GR, σε χώρες όπως η Σουηδία, η Γαλλία, Βέλγιο και Ιρλανδία, ολόκληρες αλυσίδες σούπερ μάρκετ παρέλυσαν μέσα σε λίγες ώρες.
Δεν άργησαν να φτάσουν και οι πρώτες εν Ελλάδι καταγγελίες.
Σύμφωνα με καταγγελίες κρεοπώλη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», άγνωστοι επιχείρησαν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία των ψυγείων του στους 150 βαθμούς.
«Είχαν σετάρει τα ψυγεία στους 150 βαθμούς Κελσίου, εμείς δεν μπορούσαμε χειροκίνητα να παρέμβουμε καθώς δεν μπορούσαμε να μπούμε στο σύστημα. Ο ψυκτικός που ήρθε αναρωτήθηκε αν προκλήθηκε από πτώση τάσης αλλά εμείς έχουμε γεννήτρια. Αφού δοκίμασε όλους τους τρόπους, μετά από μια ώρα μας είπε “είστε χακαρισμένοι” και κατάφερε να πάρει τον επανέλεγχο μετά από 2 ώρες».
Κάτι τέτοιο φυσικά θα κατέστρεφε όλο το εμπόρευμα (τα κρέατα) προκαλώντας βαρύτατες ζημιές στην επιχείρησή του.
Όμως δεν είναι ο μοναδικός. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε την κάμερα, ο τεχνικός του τον ενημέρωσε πως και άλλες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ως άμεσο μέτρο προστασίας ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου απενεργοποίησε το Wi-Fi από τα ψυγεία, βγάζοντάς τα ουσιαστικά από το «δίκτυο».
ΦΩΤΟ:Pixabay









