Champions League: Τιτανομαχία μεταξύ Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο, για το θαύμα απέναντι στην Μπάγερν η Βιγιαρεάλ

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Champions League απέναντι σε Ατλέτικο και Μπενφίκα, αντιστοίχως.

Ακολουθεί το βράδυ της Τετάρτης (6/4, 22.00) η δεύτερη μέρα των προημιτελικών, που περιλαμβάνει την τιτανομαχία της Τσέλσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τη μάχη της Βιγιαρεάλ με την Μπάγερν Μονάχου. 

Το πρόγραμμα

  • 22.00 Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης / COSMOTE SPORT 2HD – MEGA
  • 22.00 Βιγιαρεάλ – Μπάγερν Μονάχου / COSMOTE SPORT 3HD

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης

Στο Στάμφορντ Μπριτζ θα δοθεί η πρώτη… παράσταση ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Ρεάλ με στόχο το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Τόμας Τούχελ φρόντισε να… προειδοποιήσει τους παίκτες του ότι η πρόκριση επί των Μαδριλένων πέρυσι δεν σημαίνει τίποτα. «Δεν νομίζω ότι θα έχει καμία σχέση με το παιχνίδι της περασμένης σεζόν. Για την προετοιμασία αυτού του αγώνα, είδαμε τα τελευταία ματς της Ρεάλ αλλά όχι τους αγώνες της περσινής χρονιάς. Το μόνο που θέλουμε είναι να παίξουμε με τον σωστό τρόπο, να είμαστε συγκεντρωμένοι και στο καλύτερο μας επίπεδο, γιατί θα το χρειαστούμε. Τους αποκλείσαμε πέρυσι, αλλά έχουν νέο προπονητή, νέα ομάδα και θα υπάρχουν οπαδοί» είπε ο Γερμανός κόουτς, οποίος την περασμένη σεζόν οδήγησε τους Μπλε στην κατάκτηση του Champions League αποκλείοντας τη Ρεάλ στους ημιτελικούς.

«Κέρδισαν τρεις φορές στη σειρά μία διοργάνωση που είναι απίστευτα δύσκολη να κερδίσεις. Είναι φυσιολογικό να αλλάζουν τα πράγματα κάθε φορά, και αυτό τους συνέβη, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι ομάδες με τέτοια εμπειρία, τέτοιο ένστικτο και τέτοια ποιότητα, ξέρουν πώς να παράγουν ειδικές παραστάσεις για ειδικές καταστάσεις, αλλά και για εμάς θα είναι μια μάλλον ιδιαίτερη περίσταση. Έχουμε πράγματα να αποδείξουμε, αύριο, πάλι, θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα στους εαυτούς μας, αυτός είναι ο στόχος» ήταν τα λόγια του Τούχελ, ο οποίος θα γυρίσει την τετράδα στην άμυνα σε τριάδα με τον Αντρέας Κρίστενσεν να είναι βασικός. Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να επιστρέψει και ο Ζορζίνιο.

Παρών ο Κάρλο Αντσελότι!

Από την άλλη πλευρά, ο Κάρλο Αντσελότι δεν ταξίδεψε στο Λονδίνο μαζί με την αποστολή των Μαδριλένων καθώς νοσούσε με κορονοϊό. Τον 62χρονο Ιταλό επρόκειτο να αντικαταστήσει ο γιος και βοηθός του, Ντάβιντε, ο οποίος όμως δεδομένου ότι δεν διαθέτει δίπλωμα UEFA Pro δεν θα μπορούσε να σηκωθεί απ’ τον πάγκο για να δώσει οδηγίες στους παίκτες, ούτε και να παραστεί σε συνεντεύξεις Τύπου ως προπονητής της Ρεάλ. Για το λόγο αυτό, τη Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσώπησε την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου ο Τίμπο Κουρτουά, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε τυχεροί που ο Ντάβιντε είναι ο γιος του προπονητή και του μοιάζει αρκετά! Έχει συμμετάσχει σε συνομιλίες μέσω βίντεο και όλοι ξέρουμε πώς να δουλέψουμε. Αλλά το προπονητικό επιτελείο το κάνει καλά και δεν είναι μεγάλο πρόβλημα η απουσία του κόουτς».

Τα τελευταία ρεπορτάζ πάντως απ’ την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Κάρλο Αντσελότι βγήκε αρνητικός και αναχωρεί για την Αγγλία προκειμένου να κοουτσάρει την ομάδα του σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Η συμμετοχή ή όχι του Φεδερίκο Βαλβέρδε στην ενδεκάδα είναι το μεγάλο ερωτηματικό, ενώ απόντες είναι οι Ίσκο, Γιόβιτς και Αζάρ.

Βιγιαρεάλ – Μπάγερν

Η Μπάγερν ταξίδεψε στην Ισπανία για το πρώτο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ και δεν θέλει να την… πατήσει όπως η Γιουβέντους στη φάση των «16». Οι Βαυαροί, που προπορεύονται στην Bundesliga και είναι αήττητοι στο Champions League αυτή τη σεζόν, είναι το ξεκάθαρο φαβορί στις δύο αναμετρήσεις, ωστόσο ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν προειδοποίησε ότι o ισπανικός σύλλογος είναι εξαιρετικά υπολογίσιμος αντίπαλος.

«Αν ακούσεις τα λόγια του Ουνάι Έμερι, τότε το Champions League είναι κάτι σαν μπόνους για αυτόν», είπε ο Νάγκελσμαν. «Είναι τελείως κατώτεροι των προσδοκιών στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στην έβδομη θέση και τώρα έχασαν από τη Λεβάντε. Ξέρουν ότι πρέπει να προκριθούν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν και δεν μπορούν να υποθέσουν ότι θα κερδίσουν το Champions League. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι αρκετά ελεύθεροι στον τρόπο που θα παίξουν εναντίον μας. Δεν θα έχουν την πίεση που θα έχουμε εμείς, αλλά οι παίκτες μου μπορούν να το χειριστούν γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε στο ρόλο του φαβορί», πρόσθεσε.

Ο Λέον Γκορέτσκα επέστρεψε για τους Βαυαρούς, όπως και ο Αλφόνσο Ντέιβις. Νοκ άουτ με κορωνοϊό είναι ο Τσούπο – Μοτίνγκ.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάου Τόρες θα παίξει και ο Έμερι στηρίζει πολλά πάνω σ΄ αυτόν και τον έτερο κεντρικό αμυντικό Αλμπιόλ, για την αντιμετώπιση του Λεβαντόφσκι. Ο Τσουκουέζε πήρε μέρος στην προπόνηση, έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα τραυματισμού και ο προπονητής του θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του πριν την σέντρα. Αμφίβολος είναι ο Ντιά, εκτός ο τραυματίας βασικός αριστερός μπακ Α. Μορένο.

(ethnos. gr / photo: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί