Νέα έρευνα χρησιμοποιεί πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να δοκιμάσει την «αυτοσυναρμολόγηση ανθρώπινων ηπατικών ιστών» ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιατρικά πλαίσια…
Το είδος της μικροβαρύτητας που βρίσκεται στη χαμηλή τροχιά της Γης – η περιοχή του διαστήματος κάτω από υψόμετρο 1.200 μιλίων, όπου επιπλέει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός – μπορεί να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα προβλήματα με τη μηχανική ιστών που αντιμετωπίζουμε στη Γη, προτείνουν οι επιστήμονες.
Η νέα μελέτη υποδηλώνει ότι αυτό ισχύει- και εργάζεται σε τρόπους για να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία ανάπτυξης καθώς και να επαναφέρει τους ιστούς στη Γη.
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι συνθήκες μικροβαρύτητας επιτρέπουν την ανάπτυξη ηπατικών ιστών με καλύτερη διαφοροποίηση και λειτουργικότητα από αυτούς που καλλιεργούνται στη Γη», δήλωσε η Tammy T Chang, η οποία ηγήθηκε της εργασίας. «Αυτό αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα προς τη δημιουργία βιώσιμων εμφυτευμάτων ηπατικού ιστού που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως εναλλακτική ή συμπληρωματική στις παραδοσιακές μεταμοσχεύσεις ήπατος».
Εάν αυτοί οι ιστοί μπορούν να αναπτυχθούν στο διάστημα, θα πρέπει να διατηρηθούν με ασφάλεια για να επαναφερθούν στη Γη για χρήση. Οι ερευνητές ελπίζουν να δοκιμάσουν μια τεχνική που ονομάζεται ισόχωρη υπέρψυξη, η οποία ψύχει τα υλικά κάτω από το μηδέν, αλλά χωρίς να τα καταστρέφει.
Εάν αυτό λειτουργήσει, θα βοηθήσει τους ιστούς να διαρκέσουν πολύ περισσότερο και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ολόκληρα όργανα.
«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ισχυρές τεχνικές συντήρησης που μας επιτρέπουν να φέρουμε λειτουργικούς ιστούς πίσω στη Γη, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια σειρά βιοϊατρικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της μοντελοποίησης ασθενειών, των δοκιμών φαρμάκων και τελικά, της μεταμόσχευσης», δήλωσε η Δρ Chang.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε ο πρώην υπουργός της NΔ Αναστάσης Παπαληγούρας
- Πολυτελής κατοικία στην Αττική: Η τελευταία πενταετία άλλαξε τα δεδομένα σε Αθηναϊκή Ριβιέρα και Βόρεια Προάστια
- Γεραπετρίτης: Τα ακανθώδη ζητήματα με την Τουρκία παραμένουν
- Ουάσινγκτον και Τεχεράνη δείχνουν ευελιξία για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Φιντάν
- Πού επικεντρώνονται οι Ε.Δ. της Βενεζουέλας στη μετά-Μαδούρο εποχή;
- Σ. Φάμελλος: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το έθιμο της Τσικνοπέμπτης έχει γίνει είδος πολυτελείας
- Αστυνομικοί ντυμένοι “εξωγήινοι” και με μάσκες από το «Scream»…πιάνουν κλέφτες στη Βραζιλία! vid
- Το Μεξικό ετοιμάζεται να μειώσει κατά ένα 8ωρο τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας
- Μητσοτάκης, Ερντογάν και στο βάθος Τραμπ – Γιατί ακριβώς έγινε η ελληνοτουρκική συνάντηση;
- Συναγερμός στο μετρό Συντάγματος: Άτομο έπεσε στις γραμμές
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΤΤΙΚΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΣΥΡΜΟΣ
ΠΕΝΤΕΛΗ
ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ









