Η SPACE-X είναι πλέον πρωτοπόρος εταιρεία αφού είναι η πρώτη που κατάφερε να στείλει επανδρωμένη αποστολή με ιδία μέσα, χωρίς την εμπλοκή της NASA ή άλλης κρατικής διαστημικής εταιρείας, στο Διεθνές Διαστημικό Σταθμό.
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί από παλαιότερες δοκιμές των συστημάτων της SPACE-X, η ικανότητα του κάτω στελέχους του πυραύλου, δηλαδή το τμήμα με τους προωστικούς κινητήρες, να μπορεί να προσγειωθεί κάθετα σε ένα πλοίο στη μέση του ωκεανού με εξαιρετική ακρίβεια, ή πίσω στη βάση εκτόξευσης του αρχικού πυραύλου.
Μετά την εκτόξευση του πυαραύλου και αφού φτάσει στα εξωτερικά όρια της ατμόσφαιρας της Γης, το μέρος του πυραύλου που φέρει τους προωθητικούς κινητήρες αποκόπτεται και ξαναπέφτει με τη χρήση της βαρύτητας προς τη Γη με το σημείο που θα πέσει να είναι υπολογισμένο από πριν. Ένα μη επανδρωμένο σκάφος, τηλεχειριζόμενο δηλαδή χωρίς φυσική ανθρώπινη παρουσία να επιβαίνει, κατευθύνεται στο σημείο που αναμένεται να πέσει το σύστημα το οποίο κατευθύνεται προς το σκάφος. Ο πύραυλος προσγειώνεται τελικά με ασφάλεια πάνω στο τηλεχειριζόμενο σκάφος με ασφάλεια αν και μερικές φορές το σύστημα έχει αστοχήσει, για διάφορους λόγους, και έχει επακολουθήσει απώλεια του συστήματος.
Δείτε το βίντεο:
Ένα ζήτημα που είχε προκύψει με τη διακοπή του βίντεο που αναμεταδίδει η SPACE-X κατά τη διάρκεια των εκτοξεύσεων, τη στιγμή που ο πύραυλος προσγειώνεται στο σκάφος, έχει να κάνει με τις δονήσεις που προκαλούν στο σκάφος οι κινητήρες του πυραύλου καθώς προσγειώνεται σε αυτό οι οποίες διαταράσσουν την κατεύθυνση του σήματος του βίντεο προς το δορυφόρο που αναμεταδίδει την εικόνα. Για το ζήτημα αυτό μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο το οποίο επεξηγεί αναλυτικά τη διαδικασία.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Hellenic Train: Επιπλέον δρομολόγια από σήμερα έως 7 Ιανουαρίου στον Οδοντωτό στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα
- Βέροια: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία
- Μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια! Πόσοι μπορούν να την αντέξουν εντός Ευρώπης;
- Αττική: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο «νεκρός που περπατάει» Στίβεν Κόλμπερτ πρέπει να πάει σπίτι του
- Ο Diddy καταθέτει έφεση ζητώντας «άμεση αποφυλάκιση»
- Φρίκη στη Βραζιλία: 2χρονο κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι και την σκότωσαν πιράνχας
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 46χρονο στη Θέρμη επειδή πουλούσε παράνομα βεγγαλικά
- Οι Ουκρανοί φέρονται να επιτέθηκαν σε ρωσική νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας από το Νταγκεστάν
- Ιστορίες από τα παλιά: «Τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα ήταν εκείνα όταν δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα»









