• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στο Ντουμπάι χρησιμοποιούν τεχνητή βροχή για να καταπολεμήσουν τον καύσωνα, vid

Στο Ντουμπάι χρησιμοποιούν τεχνητή βροχή για να καταπολεμήσουν τον καύσωνα, vid

Μέχρι και τεχνητή βροχή χρησιμοποιούν στο Ντουμπάι για να καταπολεμήσουν τον έντονο καύσωνα που επικρατεί, καθώς οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξόδεψαν 15 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν drones τα οποία ελέγχουν τον καιρό και θα… βοηθήσουν τα σύννεφα να παράγουν βροχή.

Ουσιαστικά, τα drones «φορτίζουν» με ηλεκτροσόκ τα σύννεφα ώστε η υγρασία που περιέχουν να μετατραπεί σε βροχή και να πέσει στο έδαφος.

Όπως αναφέρει το Independent, η μέθοδος αυτή λειτούργησε ανέλπιστα καλά, με πολλές περιοχές να αναφέρουν ότι είδαν βροχές μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού στο Ντουμπάι έχουν καταγραφεί μόλις 101.6 χιλιοστά βροχής κατά μέσο όρο όλη τη χρονιά.

Ο επίσημος λογαριασμός της μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΑΕ δημοσίευσε βίντεο από τις βροχές, με τις εικόνες να μην μοιάζουν να προέρχονται από περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Άλλωστε, τα drones δούλεψαν τόσο καλά, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να εκπέμπει «κίτρινο συναγερμό» σε κάποιες περιοχές της χώρας ενώ δημοσίευσε και οδηγίες προς τους οδηγούς για να αποφύγουν ολισθηρά οδοστρώματα.

Βραδυνή