Σε καραντίνα ο άνθρωπος που φτιάχνει μάσκες σε 3D εκτυπωτή και τις κάνει δωρεά στα νοσοκομεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτός ο Αργεντίνος εκμεταλλεύθηκε τον ελεύθερο χρόνο του στην καραντίνα για να κάνει κάτι χρήσιμο και να συμβάλει ενεργά στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, φτιάχνοντας προστατευτικές μάσκες για το προσωπικό των νοσοκομείων σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Ένας κάτοικος του Μπουένος Άιρες, αποφάσισε να κάνει κάτι δημιουργικό κατά τη διάρκεια της εθελοντικής καραντίνας και να διοχετεύσει όλη του την ενέργεια, κατασκευάζοντας προστατευτικές μάσκες για το πρόσωπο μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, τις οποίες κάνει δωρεά στα νοσοκομεία της πόλης.

Ο Χορχέ Βάισμαν, μετά από 15 ημέρες κλεισμένος στο σπίτι, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, είχε αρχίσει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο».


Προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να περνάει ο χρόνος πιο δημιουργικά, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα παραγωγής και διανομής απαραίτητου προστατευτικού εξοπλισμού, δημιουργώντας την ομάδα «Βοήθεια επιδημίας» μαζί με άλλους 70 εθελοντές.

Με τέσσερις τρισδιάστατους εκτυπωτές εγκατεστημένους στο εργαστήριο του σπιτιού του στο Μπουένος Άιρες,ο Βάισμαν άρχισε να φτιάχνει μάσκες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγιεινής και της προστασίας του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων.

Τριάντα από τους εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όλοι λάτρεις της εκτύπωσης 3D, έχουν αφιερωθεί στην κατασκευή μασκών από πλαστικό και άλλα υλικά που τους παρέχονται, ενώ οι υπόλοιποι κάνουν τις παραδόσεις.


Μέσα στην πρώτη εβδομάδα, έφτιαξαν περίπου 500 μάσκες, οι οποίες παραδόθηκαν σε 20 δημόσια νοσοκομεία.

(sputniknews – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί