Ποια Ρωσική εταιρία εργάζεται για τη δημιουργία ενός αδιαπέραστου από χάκερ smartphone

O Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, ενημέρωσε για τα πλάνα της εταιρείας για την παραγωγή ενός αδιαπέραστου από χάκερ smartphone.

Η Ρωσική εταιρεία ασφάλειας Kaspersky Lab προσπαθεί να αναπτύξει ένα smartphone που θα είναι «οχυρωμένο» από χάκερ και θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις να επεξεργάζονται, μεταξύ άλλων, εμπιστευτικά δεδομένα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Eugene Kaspersky.

«Το καθήκον μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές κινητό, το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο “να χακαριστεί”, που θα επιτρέπει την επεξεργασία μυστικών και εμπιστευτικών πληροφοριών τόσο από δημόσιους υπαλλήλους όσο και επιχειρήσεις» δήλωσε ο Kaspersky.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας επεσήμανε πως ο τελικός στόχος είναι ο χρήστης να μπορεί να κάνει εναλλαγές μεταξύ του λειτουργικού συστήματος Kaspersky και άλλων λειτουργικών συστημάτων – όπως, για παράδειγμα, Android.

«Φανταστείτε: με ένα δάχτυλο, ο χρήστης εναλλάσσει το τηλέφωνο στο ασφαλές λειτουργικό μας σύστημα. Σε αυτή τη λειτουργία, δεν θα υπάρχουν υπηρεσίες από το Google Play, ή οτιδήποτε παρόμοιο. Αλλά αυτό είναι απλώς ένα όνειρο» σημείωσε ο Kaspersky περιγράφοντας τον στόχο της εταιρείας.

Η τρέχουσα επιλογή που παρέχει η εταιρεία είναι ένα κινητό το οποίο έχει μόνο ένα λειτουργικό σύστημα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, πολλά είναι τα άτομα που κουβαλούν μαζί τους δύο κινητά και η εταιρεία ενδέχεται να δώσει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα με το πλάνο της.

Όταν ρωτήθηκε για τις άλλες λειτουργίες που θα έχει, σημείωσε πως θα δίνεται η δυνατότητα κλήσεων, αποστολής μηνυμάτων, καθώς και πρόγραμμα περιήγησης και εφαρμογές όπως αριθμομηχανή και ξυπνητήρι.

«Δεν θεωρούμε πως θα παρέχουμε κάποιου είδους AppStore, αλλά κάτι παρόμοιο πρέπει να υπάρξει στο μέλλον» δήλωσε ο Kaspersky.

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με έναν κινεζικό κατασκευαστή smartphone και ενημέρωσε πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

sputnik/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί