Να γιατί η Apple σνόμπαρε την αγορά της Tesla από τον Έλον Μασκ (vid)

H Apple σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά μέχρι το 2024 αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

Το concept είναι ο σχεδιασμός μιας νέας μπαταρίας που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος και θα αυξήσει την εμβέλεια αυτονομίας του αυτοκινήτου.

Η Apple φαίνεται πως σχεδιάζει να μπει στην αγορά των αυτόνομων ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Στόχος της, το 2024 να παράγει επιβατικά οχήματα με δική της πατέντα στην τεχνολογία μπαταρίας.

Τα πλάνα για παραγωγή αυτοκινήτων από τον κατασκευαστή των iPhone με κωδική ονομασία Project Titan, έχουν ξεκινήσει από το 2014, όταν η εταιρεία άρχισε να σχεδιάζει το δικό της όχημα από το μηδέν.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στόχος της είναι να κυκλοφορήσει ένα όχημα που θα διεκδικήσει μερίδιο της αγοράς από οχήματα όπως το Waymo της Alphabet, που έχει κατασκευάσει ρομπότ-ταξί για μια υπηρεσία οδήγησης χωρίς οδηγό. Το concept και η μεγάλη διαφορά στην οποία ποντάρει η κατασκευάστρια του iPhone είναι ο σχεδιασμός μιας νέας μπαταρίας που θα μειώσει «ριζικά» το ενεργειακό κόστος και θα αυξήσει την εμβέλεια αυτονομίας του αυτοκινήτου.

Οι μπαταρίες πιθανώς δεν θα βασίζονται στην τεχνολογία ιόντων λιθίου αλλά θα συνδυάζουν το λίθιο με τον φωσφορικό σίδηρο.

«Εάν υπάρχει μια εταιρεία στον πλανήτη που έχει τους πόρους για να το κάνει αυτό, είναι πιθανώς η Apple. Αλλά ταυτόχρονα, δεν είναι κινητό τηλέφωνο», είπε άτομο που εργάστηκε στο Project Titan.

Ωστόσο, ασαφές παραμένει ακόμα ποιος θα συναρμολογήσει ένα αυτοκίνητο με την επωνυμία της Apple, με πηγές να αναφέρουν ότι αναμένουν από την εταιρεία να βασιστεί σε έναν εξωτερικό συνεργάτη για τη μαζική παραγωγή. Η εταιρεία έχει αρνηθεί, προς το παρόν, να σχολιάσει τα σχέδιά της ή τα μελλοντικά της προϊόντα.

Με πληροφορίες από τον Guardian/ lifo/ photo video screenshot

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί