• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μερικές μέρες έμειναν για τις αμερικανικές εκλογές και το Facebook ετοιμάζεται να…σβήσει αναρτήσεις

Μερικές μέρες έμειναν για τις αμερικανικές εκλογές και το Facebook ετοιμάζεται να…σβήσει αναρτήσεις

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook ενδέχεται να εισάγει έκτακτα μέτρα με σκοπό τη ρύθμιση του περιεχομένου των αναρτήσεων

σε περίπτωση συγκρούσεων και αναταραχών που σχετίζονται με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές, το Facebook σκοπεύει να ελέγξει πιθανή βία κατά τις αμερικανικές εκλογές με εργαλεία που αναπτύχθηκαν ειδικά για χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Έχουμε περάσει χρόνια για την οικοδόμηση πιο ασφαλών εκλογών […] Έχουμε εφαρμόσει μαθήματα από προηγούμενες εκλογές, προσλάβαμε ειδικούς και χτίσαμε νέες ομάδες με εμπειρία σε διάφορους τομείς για να προετοιμαστούμε για διάφορα σενάρια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Άντι Στόουν, όπως ανέφερε η εφημερίδα.


Τα εργαλεία, τα οποία σχεδιάζει να αναπτύξει το Facebook, είχαν σχεδιαστεί στο παρελθόν για χώρες που βρίσκονται «σε κίνδυνο» και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη Μιανμάρ και τη Σρι Λάνκα. Επιτρέπουν τον έλεγχο περιεχομένου viral και τον εντοπισμό πιθανώς εσφαλμένων αναρτήσεων.

Το Facebook θα εφαρμόσει τέτοια μέτρα μόνο σε περίπτωση κρίσιμης κατάστασης και πρόκλησης βίας που σχετίζεται με τις εκλογές, γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι εάν η εταιρεία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία, θα επηρεάσει τις πληροφορίες που θα λαμβάνουν εκατομμύρια Αμερικανοί.

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στις οποίες ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, έχουν οριστεί για τις 3 Νοεμβρίου. Η πρόωρη ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει σε ορισμένες πολιτείες.

(Από sputniknews – φωτο:pexels)