Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα καταγράψει επιβάρυνση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων.
Πρόκειται για το τελευταίο σημάδι ότι οι απολύσεις επιταχύνονται στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες προετοιμάζονται για την ύφεση.
Alphabet, Amazon και Salesforce είναι μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών που μείωσαν το προσωπικό τους τις τελευταίες εβδομάδες. Οι απολύσεις έρχονται μετά την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, καθώς οι επιχειρήσεις, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και τα σχολεία ενθάρρυναν την εξ αποστάσεως εργασία για να μειώσουν την έκθεση στον κορονοϊό.
Η άνοδος των τιμών έχει ωθήσει τις εταιρείες να γίνουν πιο προσεκτικές όσον αφορά τις τεχνολογικές δαπάνες, πλήττοντας τις προοπτικές των τεχνολογικών μετοχών που υπεραποδίδεν σε σχέση με άλλους τομείς της αγοράς. Τώρα η Microsoft και άλλες τεχνολογικές εταιρείες κάνουν απολογισμό. Τον Ιούλιο η Microsoft ανέφερε ότι μείωσε λιγότερο από το 1% των εργαζομένων και τον Οκτώβριο επιβεβαίωσε έναν πρόσθετο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που φέρεται να επηρέασε λιγότερους από 1.000 εργαζόμενους.
“Είμαι βέβαιος ότι η Microsoft θα βγει από αυτό ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους την Τετάρτη. Η κίνηση θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της Microsoft κατά λιγότερο από 5% και ορισμένοι εργαζόμενοι θα μάθουν αυτή την εβδομάδα αν θα χάσουν τη δουλειά τους, ανέφερε.
(capital – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο