• Αρχική
  • Άρθρα
  • Gardy Metrobot, το ρομπότ απολύμανσης που μας έρχεται από τη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Gardy Metrobot, το ρομπότ απολύμανσης που μας έρχεται από τη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο ρομπότ απολύμανσης Gardy Metrobot, που δημιουργήθηκε από τη ρωσική εταιρεία Quantum Systems, δοκιμάζεται στο μετρό της Μόσχας και υπόσχεται 100% απολύμανση και αποτελεσματική καταπολέμηση της εξάπλωσης λοιμώξεων.

Η Quantum Systems ιδρύθηκε το 2010 και από τότε έχει αναπτύξει τις δικές της λύσεις στην αγορά αυτόματων συσκευών εξυπηρέτησης.

Τα βασικά πρότζεκτ της εταιρείας σχετίζονται με την παραγωγή αυτοματοποιημένων ταμειακών μηχανών και ρομποτικών τερματικών τραπεζών.

Το 2014 αναπτύχθηκε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το ρομπότ κηπουρός,Gardy. Τώρα έρχεται το Gardy Metrobot το οποίο επιτρέπει την απολύμανση των δημόσιων χώρων.


Το Gardy Metrobot συνδυάζει τρεις τρόπους δράσης, εξασφαλίζοντας 100% απολύμανση και αποτελεσματική καταπολέμηση της εξάπλωσης λοιμώξεων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πρώτα απ’ όλα, το ρομπότ απολυμαίνει τον αέρα με έναν ανακυκλωτή με βακτηριοκτόνους λαμπτήρες ενσωματωμένους στο περίβλημα.

Αυτός ο ανακυκλωτής σκοτώνει αποτελεσματικά διάφορους μικροοργανισμούς.

Οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους γύρω του

Δεύτερον, το Gardy Metrobot ψεκάζει μέσω υπερήχων τον περιβάλλοντα χώρο με ένα απολυμαντικό διάλυμα.


Το απολυμαντικό σπρέι καθίσταται σε όλες τις επιφάνειες, παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο προστασίας.

Τέλος, το ρομπότ της Quantum Systems μπορεί να απολυμάνει συγκεκριμένες επιφάνειες με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η εταιρεία υπογραμμίζει την ασφάλεια της λειτουργίας του ρομπότ παρουσία ανθρώπων.

Το Gardy Metrobot μπορεί με ασφάλεια να μεταχειριστεί επιφάνειες και δωμάτια, στοχεύοντας τη λάμπα UV στην περιοχή που πρέπει να απολυμανθεί αποφεύγοντας τους ανθρώπους.

Μπορεί να χαρτογραφήσει το δωμάτιο, να αποφεύγει εμπόδια σε ασφαλή απόσταη και να αναγνωρίζει το είδος της μεθόδου που απαιτείται κάθε φορά.

Το Gardy Metrobot μπορεί χρησιμοποιηθεί και να είναι αποτελεσματικό σε πολυσύχναστους χώρους, όπως αίθουσες αναμονής, δημόσιες υπηρεσίες, ιατρικές εγκαταστάσεις, επιχειρηματικά κέντρα και εκθεσιακούς χώρους.

Η εταιρεία διεξάγει επί του παρόντος εργαστηριακή έρευνα για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του ρομπότ στην καταπολέμηση ιών και λοιμώξεων.

(Sputniknews – φωτο:video screenshot)