Ερευνητές ανακάλυψαν τη χαμηλότερη θερμοκρασία στο Βόρειο Ημισφαίριο 30 χρόνια μετά

Οι -69 βαθμοί Κελσίου που καταγράφηκαν το 1991 στη Γροιλανδία σπάνε το προηγούμενο ρεκόρ των -67,8C και οι ερευνητές το διαπίστωσαν τρεις δεκαετίες μετά.

Ερευνητές του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Ένας αυτοματοποιημένος μετεωρολογικός σταθμός τοποθετημένος πάνω από 10.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και στην κορυφή των πάγων της Γροιλανδίας έκανε την μέτρηση στις 22 Δεκεμβρίου 1991.

H θερμοκρασία έφτανε τους -69,6 βαθμούς Κελσίου στο ψυχρότερο μέρος που ονομάζεται Klinck, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO).Η τωρινή μέτρηση θερμοκρασίας ξεπερνάει το προηγούμενο ρεκόρ των -67,8 βαθμούς Κελσίου που καταγράφηκε δύο φορές στις περιοχές της Σιβηρίας στο Oimekon το 1933 και στο Verkhoyanksk το 1892.

Το ρεκόρ ήρθε στο φως μόνο αφού μια ομάδα του WMO κατάφερε να έρθει σε επαφή με την αρχική επιστημονική ομάδα. Τα στοιχεία έπρεπε να ελεγχθούν διεξοδικά πριν το νέο ρεκόρ γίνει αποδεκτό.

Η πιο κρύα θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στη Γη ήταν το 1983 στους -89,2 βαθμούς Κελσίου από τον στον μετεωρολογικό σταθμό Vostok.

(Sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί