Οι δημιουργοί του «βάφτισαν» το ρομπότ Άμπελ (Άβελ) και του έδωσαν την εμφάνιση ενός εφήβου ηλικίας 12 ετών.
Το ανδροειδές είναι εξοπλισμένο με περισσότερα από 20 πιεζοηλεκτρικά μοτέρ, κρυμμένα κάτω από το τεχνητό δέρμα του, τα οποία του επιτρέπουν να μιλά να συλλογιέται και ακόμα και να αντιδρά στα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω του.
Διαθέτει την τεχνολογία για να ερμηνεύει τα ανθρώπινα συναισθήματα αναλύοντας παραμέτρους όπως η συχνότητα της ανθρώπινης φωνής, οι αλλαγές θερμοκρασίας στο δέρμα ή τους χτύπους της καρδιάς.
Στόχος του πρότζεκτ είναι η δημιουργία ενός ρομπότ που θα μπορούσε να αποτελέσει τη συντροφιά για ανθρώπους με αυτισμό ή Αλτσχάιμερ.
«Θέλουμε να μάθουμε εάν μια μηχανή μπορεί να βοηθήσει κάποιον να διατηρήσει μια υγιή κατάσταση όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο, αλλά και ψυχικά και συναισθηματικά» σχολίασε ο Λορέντσο Κομινέλι, ερευνητής στο κέντρο ερευνών Ενρίκο Πιάτζιο του Πανεπιστημίου της Πίζας.
Σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση, ο Άμπελ, χρήσιμος για τη εις βάθος μελέτη της σχέσης ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές, αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο διαφορετικών ερευνητικών πεδίων:
Της κοινωνικής ρομποτικής και της συναισθηματικής πληροφορικής, δύο κλάδων της τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύουν στην κατασκευή ρομπότ ικανών να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν συναισθήματα.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίθανο βίντεο! Γήπεδο χόκεϊ επί πάγου γεμίζει με χιλιάδες λούτρινα ζωάκια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
- Αίτημα της Ομοσπονδίας Φορτηγών στο υπ. Μεταφορών για τα ωράρια των οδηγών λόγω αγροτικών μπλόκων
- Έλ. Ράπτη: Ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και στήριξης της οικογένειας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Στ. Κυμπουρόπουλο
- Άτακτη αρκούδα εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο του Τενεσί και τα έκανε ρημαδιό για τέταρτη φορά – Δείτε εικόνες
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον Πέδρο Σάντσεθ και τον Βασιλιά Φελίπε
- Το ξεκάθαρο μήνυμα της 80χρονης Έλεν Μίρεν σε όσους κυνηγούν την αιώνια νεότητα
- Θεσ/νίκη: Έτρεχε με 128 χλμ /ώρα σε κατοικημένη περιοχή – Επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης
- Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό θα διαγωνισθεί η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος
- Ασπρόπυργος: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια της Κυριακής και τον τραυματισμό αστυνομικού
- Πρόεδρος ιρανικής βουλής προς Τραμπ: «Οι υπερασπιστές του Ιράν θα σου διδάξουν ένα αξέχαστο μάθημα»









