• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έλον Μασκ: Αυτή είναι η σειρά επιστημονικής φαντασίας που ενέπνευσε το έργο μου

Έλον Μασκ: Αυτή είναι η σειρά επιστημονικής φαντασίας που ενέπνευσε το έργο μου

Σε σχετικό ποστ του στο Twitter, ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, ανέφερε πως η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Foundation» του Ισάακ Ασίμοφ τον ενέπνευσε στα πρότζεκτ του.

«Διαβάστε το στη σειρά που γράφτηκε», συμβούλευσε στην ανάρτησή του στο Twitter, o Μασκ.

Ειδικότερα, πίσω στα 2017, σε μια συνέντευξη για το Rolling Stone, ο Μασκ είχε αναφέρει το μάθημα που είχε διδαχθεί από τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας. Αυτό ήταν ότι κάποιος πρέπει να κυνηγά ενέργειες που θα προωθήσουν το πολιτισμό και θα ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα ενός μεσαίωνα.

«Θα υπάρχουν ολοένα και λιγότερες δουλειές που ένα ρομπότ δεν θα μπορεί να κάνει καλύτερα. Αυτά δεν είναι πράγματα που εύχομαι να γίνουν. Είναι πράγματα που πιστεύω ότι πιθανότατα θα γίνουν», είχε πει ο Έλον Μασκ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σειρά επιστημονικής φαντασίας διηγείται την ιστορία ενός μαθηματικού, του Χάρι Σέλντον, που ζει στη φουτουριστική εποχή της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας και προβλέπει την επικείμενη κατάρρευσή της και την άνοδο της «Σκοτεινής Εποχής», που θα διαρκέσει 30 χιλ. χρόνια προτού μια νέα Αυτοκρατορία αναδυθεί.

Ο Σέλντον δημιουργεί τις βάσεις- Foundations- δυο ομάδες επιστημόνων, προκειμένου να σώσουν τον πολιτισμό και να μπουν τα θεμέλια μιας νέας αυτοκρατορίας.

(sputniknews – φωτο:pexels)