Συνολικά, 177.000 σετ ρομποτικής είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια όλης της επικράτειας και οι παραδόσεις άρχισαν από την περασμένη Δευτέρα.
«Είχαμε τη χαρά σήμερα να δοκιμάσουμε αυτά τα νέα ρομποτάκια μαζί με τα παιδιά. Είναι από αυτές τις ημέρες που υπογραμμίζουν πόσο σημαντική είναι η επένδυση στην Παιδεία και πώς από την επένδυση που δίνουμε στα παιδιά από παρά πολύ νωρίς, χτίζουμε μια άλλη χώρα για το αύριο», δήλωσε η κα. Κεραμέως.
Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, μέσα από την παρουσίαση του χειρισμού ρομπότ, είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τους παλμούς της καρδιάς, να μάθουν για την πορεία του ήλιου, να δώσουν φωνητικές εντολές και να λύσουν κουίζ. Εν τέλει, μέσω της ρομποτικής οι μαθητές στο νηπιαγωγείο αρχίζουν κατανοούν βασικές αρχές αλληλεπίδρασης. «Είναι ένας παρά πολύ καλός τρόπος για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών καθότι γίνεται με παιγνιώδη μορφή και αποτελεί πόλο έλξης για όλη την εκπαιδευτική διαδικασία», τόνισε από τη μεριά της η διευθύντρια του νηπιαγωγείου, Χρυσουλα Φράγκου. «Τα προϊόντα μας είδαμε να πιάνουν τόπο στα γέλια των παιδιών, στη χαρά, στο ενδιαφέρον τους. Είναι μια νέα μέθοδος η STEM και η ένταξή της στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει και χαίρομαι που έγινε τελικά», σημείωσε ο Νίκος Τζουμάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας Polytech, που ανέπτυξε το σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής.
Η ρομποτική έχει ήδη ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Ωστόσο, ο εξοπλισμός των σχολείων με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά όργανα, δίνει νέα δυναμική και περισσότερες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους. Στο Δημοτικό, η ρομποτική εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές Προγραμματισμού πριν την εισαγωγή τους στον Προγραμματισμό στο γυμνάσιο.
Το «παρών» στην παρουσίαση των νέων εκπαιδευτικών εργαλείων έδωσε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος έκανε λόγο για μια «καινοτόμο πρωτοβουλία» και δήλωσε την ικανοποίησή του που ο δήμος πρωτοστατεί στον έγκαιρο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει προβλεφθεί ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, πρόγραμμα δημιουργίας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, ενώ ξεκινά άμεσα και έργο υποστήριξης -helpdesk- για ρομποτικά συστήματα, παράλληλα με την εγκατάσταση των συστημάτων στα σχολεία.
«Πρέπει να υποστηρίξουμε και τους εκπαιδευτικούς και γι’ αυτόν τον λόγο έχει προβλεφθεί ειδικό επιμορφωτικό υλικό, γραμμή υποστήριξης, προκειμένου ακριβώς να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής ρομποτικής», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Nτιν Μάρτιν: Η βελούδινη φωνή, το ντουέτο με τον Τζέρι Λιούις, ο Φρανκ Σινάτρα και το «Ρίο Μπράβο»
- Ουκρανικό: Στις ΗΠΑ για να δει τον Τραμπ πηγαίνει σήμερα ο Ζελένσκι
- Υποτονική η κίνηση στην αγορά στις γιορτές – Ψωνίζουν λιγότερο οι Έλληνες γιατί δεν έχουν
- Λίγο πριν το ρεκόρ των 1.000 γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο: Πόσα πέτυχε μέχρι τώρα!
- Διαγράφονται 280.000 αιώνιοι φοιτητές – Στους 35.000 αυτοί που ζήτησαν παράταση
- Ασταμάτητες οι ροές αλλοδαπών στην Κρήτη – Φτάνουν συνεχώς πλοιάρια
- Λαβρόφ: Οι Ευρωπαίοι είναι το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη, δεν κρύβουν ότι θέλουν πόλεμο μαζί μας
- Σαν σήμερα 28 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Σάρωσε το βίντεο της Χαρούλας Αλεξίου – Τραγουδάει για τα γενέθλιά της, vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Δεκεμβρίου
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΟΡΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ









