• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρώσοι και Αμερικάνοι θα στείλουν…έναν τουρίστα στο διάστημα

Ρώσοι και Αμερικάνοι θα στείλουν…έναν τουρίστα στο διάστημα

Το πρώτο συμβόλαιο για τουριστικό περίπατο στο διάστημα υπεγράφη μεταξύ της ρωσικής διαστημικής εταιρείας Energia και της αμερικανικής Space Adventures.

Το πρώτο συμβόλαιο για τουριστικό διαστημικό περίπατο είναι γεγονός, όπως αποκάλυψε η ρωσική διαστημική εταιρεία Energia. Η αποστολή θα απογειωθεί το 2023.

«Η RSC Energia και η αμερικανική εταιρεία Space Adventures Inc. υπέγραψαν συμβόλαιο για την υλοποίηση μιας σύντομης αποστολής για δύο συμμετέχοντες διαστημικής πτήσης στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού το 2023, με ένα Soyuz-MS» ανακοίνωσε η Energia.

Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, «ένας από τους συμμετέχοντες στη διαστημική πτήση θα κάνει μια βόλτα στο διάστημα με έναν επαγγελματία Ρώσο κοσμοναύτη».


Η ανακοίνωση έρχεται μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ρωσικής κρατικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos και της εταιρείας Space Adventures που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν τον Φεβρουάριο του 2019 για τη διοργάνωση πτήσης για δύο τουρίστες στο διάστημα και συγκεκριμένα προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πριν από το τέλος του 2021.

Οι τουρίστες θα φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα ρωσικό διαστημικό σκάφος Soyuz MS-20 και θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε τροχιά.

(sputniknews – φωτο:pexels)