Γιγάντιος αστεροειδής αναμένεται να είναι ο πρώτος «επισκέπτης» της Γης για τη νέα χρονιά

Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που χαρακτηρίζεται ως «δυνητικά επικίνδυνος» από τη NASA,

θα περάσει σε απόσταση περισσότερων των τεσσάρων εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη στις 10 Ιανουαρίου.

Η νέα χρονιά μπήκε πριν από λίγες ημέρες και ο πρώτος «επισκέπτης» στη Γη αναμένεται να είναι ο αστεροειδής 2019 UO, σύμφωνα με την ονομασία της NASA, ο οποίος προβλέπεται ότι θα περάσει από τη Γη στις 10 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Daily Express», ο αστεροειδής χαρακτηρίζεται ως «δυνητικά επικίνδυνος» από τη διαστημική υπηρεσία με διάμετρο ανάμεσα στα 250 και στα 550 μέτρα.

Ενδεχομένως, θα μπορούσε να συγκριθεί -σε όρους ύψους- με τον Πύργο Οστάνκινο στη Μόσχα.
Ο αστεροειδής, παρ’ όλα αυτά, αναμένεται να περάσει από τη Γη σε απόσταση περισσότερων των τεσσάρων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, κάτι που τον κάνει μόνο δυνητικά -και όχι ξεκάθαρα- επικίνδυνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της NASA, που επικαλείται η εφημερίδα, ο εν λόγω διαστημικός βράχος πρόκειται να προσεγγίσει εκ νέου τη Γη το 2032.

Προηγουμένως, ένα δίδυμο μετεωρολόγων περιέγραψε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ένας αστεροειδής επρόκειτο να χτυπήσει τον πλανήτη μας, με πιθανές καταστροφικές συνέπειες, όπως είναι «έντονη θερμότητα, ιπτάμενα θραύσματα, τσουνάμι, σεισμική δραστηριότητα και εξαφάνιση από την άμεση πρόσκρουση, αλλά και τη δημιουργία κρατήρων».

(Sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί