“Πανσέληνος της Φράουλας”: Πότε θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό του Ιουνίου

Η επερχόμενη πανσέληνος του Ιουνίου 2024 θα φαίνεται ασυνήθιστα μεγάλη και πολύχρωμη.

Η νύχτα αυτής της Πανσελήνου στις 21 Ιουνίου είναι μόλις μια μέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο (20 Ιουνίου). Θα είναι η χαμηλότερη πανσέληνος που έχουμε δει εδώ και χρόνια. Η δράση ξεκινά στις 6 Ιουνίου όταν η Σελήνη ξεκινά τον νέο της κύκλο φάσης.

Αυτό θα γίνει το Σάββατο από την ώρα της Γροιλανδίας και του Πράσινου Ακρωτηρίου προς τα ανατολικά σε όλη την Ευρασία, την Αφρική και την Αυστραλία έως τη Διεθνή Γραμμή Ημερομηνίας στα μέσα του Ειρηνικού. Τα περισσότερα εμπορικά ημερολόγια θα δείχνουν αυτήν την Πανσέληνο το Σάββατο 22 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η χαμηλότερη Πανσέληνος του έτους (φτάνοντας μόνο 21,9 μοίρες πάνω από τον νότιο ορίζοντα το πρωί του Σαββάτου στη 1:20 π.μ.). Η Σελήνη θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου τρεις ημέρες περίπου αυτή την περίοδο, από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Κυριακής.

Η πανσέληνος του Ιουνίου είναι επίσης γνωστή ως Strawberry Moon και πήρε το όνομά της από τα μούρα που εμφανίζονται στη Βόρεια Αμερική περίπου εκείνη την εποχή του χρόνου (αν και σύγχρονες ποικιλίες είναι διαθέσιμες και άλλες εποχές).

Άλλα εγγενή ονόματα σύμφωνα με την ώρα και την ημερομηνία είναι το Berries Ripen Moon, το Green Corn Moon και το Hot Moon. Τα κέλτικα ονόματα περιλαμβάνουν Mead Moon, Horse Moon, Dyan Moon και Rose Moon.

Τις περισσότερες φορές, η πανσέληνος δεν είναι τέλεια πανσέληνος. Βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά του φεγγαριού, αλλά μέρος της βρίσκεται στη σκιά, λόγω της περιστροφής της σελήνης . Μόνο όταν το φεγγάρι, η Γη και ο ήλιος είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα, το φεγγάρι είναι 100% γεμάτο.

photo: pixabay


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί