Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν έναν νέο πλανήτη που θα μπορούσε να υποστηρίξει ανθρώπινη ζωή

Τι αναφέρεται...

Η NASA ανακάλυψε έναν πλανήτη που μοιάζει με την Γη, 40 έτη φωτός μακριά, που θα μπορούσε να είναι ένας πολλά υποσχόμενος υποψήφιος πλανήτης για να φιλοξενήσει ανθρώπινη ζωή.

Ο εξωπλανήτης , που ονομάζεται Gliese 12 b, είναι ελαφρώς μικρότερος από τον πλανήτη μας και έχει εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας 107 βαθμούς Φαρενάιτ – υποθέτοντας ότι δεν έχει ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την Daily Mail!

Το Gliese 12 b βρίσκεται ακριβώς προς τα μέσα της κατοικήσιμης ζώνης – την απόσταση από ένα αστέρι στην οποία θα μπορούσε να υπάρχει υγρό νερό σε επιφάνειες πλανητών σε τροχιά.

Οι αστρονόμοι σχεδιάζουν τώρα να αναλύσουν το Gliese 12 b για να προσδιορίσουν εάν έχει μια ατμόσφαιρα παρόμοια με την Γη, η οποία θα μπορούσε να αποκαλύψει εάν ο εξωπλανήτης μπορεί να διατηρήσει την σωστή θερμοκρασία για να σχηματιστεί νερό στην επιφάνειά του – μια απαραίτητη ένωση για την υποστήριξη της ζωής. 

Το Gliese 12 b έχει χαρακτηριστεί ως ο «πλησιέστερος, διερχόμενος, εύκρατος, κόσμος μεγέθους Γης μέχρι σήμερα» και είναι υποψήφιος για μελλοντική εξερεύνηση από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί