Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει προβλέψει ένα πολύ δυστοπικό μέλλον όπου όλοι θα φορούν ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Έχει κάνει μερικές ενδιαφέρουσες… “προβλέψεις” σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια, και υπολογίζει ότι όλοι θα τη φοράμε στα πρόσωπά μας.
Όταν μίλησε με τον άλλο γίγαντα του κλάδου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nvidia, Jensen Huang, σε ένα συνέδριο τον περασμένο μήνα, ο Zuckerberg μοιράστηκε τις σκέψεις του για το μέλλον της τεχνολογίας, ότι δηλαδή μια μέρα όλοι θα ζήσουμε την τεχνολογία hands-free με τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δήλωση μόδας.
Η άνοδος των έξυπνων γυαλιών πρόκειται να γίνει η νέα επιτυχία, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο.
Στο συνέδριο, είπε: «Νομίζω ότι αυτό στο οποίο θα καταλήξετε είναι απλώς μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικά πιθανά προϊόντα γυαλιών, με διαφορετικό εύρος τιμών και με διαφορετικά επίπεδα τεχνολογίας σε αυτά.
«Λοιπόν, νομίζω, με βάση αυτό που βλέπουμε τώρα με τα γυαλιά Ray-Ban Metas, θα υποθέσω ότι τα γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης χωρίς οθόνη στην τιμή περίπου των $300 θα είναι ένα πραγματικά σπουδαίο προϊόν που, δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων, ή εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τελικά, και θα έχουν σούπερ διαδραστική τεχνητή νοημοσύνη με την οποία θα αλληλεπιδρούν».
Η εταιρεία Meta του Zuckerberg κυκλοφόρησε τα δικά της έξυπνα γυαλιά το 2021, τα οποία ήταν μια συνεργασία με την Ray-Bans και νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθεί στα γυαλιά.
Ο συνιδρυτής του Facebook συνέχισε λέγοντας: «Ο στόχος ήταν, να προσθέσουμε όσο περισσότερη τεχνολογία μπορούμε — καταλαβαίνοντας ότι δεν είμαστε ακόμα σε θέση να φτάσουμε στο ύψιστο τεχνικά, αλλά στο τέλος, θα είναι σαν υπέροχα γυαλιά».Η ιδέα είναι ότι τα τσιπ ενσωματωμένα στα γυαλιά να τους επιτρέψουν να έχουν ολογραφική οθόνη.
Διαθέτουν επίσης αισθητήρες κάμερας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τραβούν φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και ζωντανή ροή στο Instagram ή να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις στο WhatsApp .
Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που εργάζονται σε παρόμοια προϊόντα και η Google δοκιμάζει διαφορετικά μοντέλα αυτών των έξυπνων γυαλιών από το 2013.
Μια εταιρεία που ονομάζεται Snap Inc. κατασκεύασε επίσης τα Spectacles, τα οποία είναι γυαλιά με ενεργοποιημένη την επαυξημένη πραγματικότητα.
Οπότε, ο Zuckerberg “βλέπει” ότι το μέλλον της τεχνολογίας θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα γυαλιά που φοράμε.
photo: epa-epa
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Συνάντηση Γεραπετρίτη την Πέμπτη με την Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid
- Αττική: Ματαιώθηκε η δεύτερη ημέρα απεργίας στα ταξί
- Εντολή Πούτιν για τις πυρηνικές δοκιμές! «Οι ΗΠΑ έκαναν ασκήσεις για πυρηνικό πλήγμα στη Ρωσία», vid









