Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ανησυχητικές» εικόνες της Taylor Swift που δημιουργήθηκαν με Α.Ι. – Καλεί το Κογκρέσο να δράσει

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε την Παρασκευή στις δημιουργημένες από την τεχνητή νοημοσύνη εικόνες της σούπερ σταρ της μουσικής Taylor Swift, που είχαν γίνει viral αυτή την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς τες «ανησυχητικές» και στηρίζοντας το Κογκρέσο για νομοθετική καταστολή.

Οι θαυμαστές της Taylor Swift εξέφρασαν την οργή τους για τις ψευδείς φωτογραφίες που έγιναν viral στα social media

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε την Παρασκευή στις δημιουργημένες από την τεχνητή νοημοσύνη εικόνες της σούπερ σταρ της μουσικής Taylor Swift, που είχαν γίνει viral αυτή την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς τες «ανησυχητικές» και στηρίζοντας το Κογκρέσο για νομοθετική καταστολή.

“Ανησυχούμε από τις αναφορές για κυκλοφορία εικόνων… ψευδών εικόνων για να είμαστε πιο ακριβείς. Και είναι ανησυχητικό”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ κατά τη συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Επομένως, ενώ οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνουν τις δικές τους ανεξάρτητες αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση περιεχομένου, πιστεύουμε ότι έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιβολή των δικών τους κανόνων για την πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης και προσωπικών εικόνων πραγματικών ανθρώπων, χωρίς τη συναίνεσή τους».

Η Jean-Pierre είπε ότι o “χαλαρός έλεγχος” στις μη συναινετικές πορνογραφικές εικόνες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο “επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες” και “τα κορίτσια δυστυχώς”, λέγοντας ότι είναι οι “συντριπτικοί στόχοι διαδικτυακής παρενόχλησης και επίσης κακοποίησης”.

Έτσι, ο πρόεδρος δεσμεύεται, όπως γνωρίζετε, να διασφαλίσει ότι θα μειώσουμε τον κίνδυνο παραγωγής εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη, όπως μέσω της τελευταίας εκτελεστικής του εντολής που ανακοινώσαμε μόλις το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Επομένως, αυτό το πρόβλημα δεν είναι νέο”, ανέφερε η εκπρόσωπος του Μπάιντεν. “Και είναι κάτι που η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις έθεσε προτεραιότητα από την πρώτη μέρα. Το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά. Και πάλι, αυτό είναι ανησυχητικό για εμάς. Όπως γνωρίζετε, ξεκίνησε μια ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παρενόχλησης και κακοποίησης… Το Υπουργείο της Δικαιοσύνης εγκαινίασε την πρώτη εθνική γραμμή βοήθειας 24/7 για επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης λόγω εικόνας».

Όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να υπάρξει νομοθεσία για την καταπολέμηση τέτοιων εικόνων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, η Jean-Pierre απάντησε γρήγορα, «Ναι».

«Πρέπει να υπάρχει νομοθεσία, προφανώς, για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος», ανέφερε. “Φυσικά, το Κογκρέσο θα πρέπει να αναλάβει νομοθετική δράση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα, προφανώς. Αλλά ξέρετε, είναι ανησυχητικό για εμάς και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.”

Το σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA κυκλοφόρησε επίσης μια δήλωση που καταγγέλλει τις ψευδείς εικόνες της Swift.

«Οι δημιουργημένες από AI εικόνες που απεικονίζουν την Taylor Swift, είναι επιβλαβείς και βαθιά ανησυχητικές», ανέφερε το SAG-AFTRA σε δήλωση. “Η ανάπτυξη και η διάδοση ψεύτικων εικόνων —ειδικά άσεμνων εικόνων— χωρίς τη συγκατάθεση κάποιου πρέπει να καταστεί παράνομη. Ως κοινωνία, έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε αυτές τις τεχνολογίες, αλλά πρέπει να δράσουμε τώρα, πριν να είναι πολύ αργά. “

Η ομάδα πρόσθεσε: “Το SAG-AFTRA συνεχίζει να υποστηρίζει τη νομοθεσία του Κογκρέσου Joe Morelle, τον νόμο για την πρόληψη των deep-fake εικόνων, για να διασφαλίσουμε ότι θα εμποδίσουμε εκμετάλλευση τέτοιου είδους να συμβεί ξανά. Υποστηρίζουμε την Taylor και τις γυναίκες παντού που είναι θύματα αυτού του είδους κλοπής της ιδιωτικής τους ζωής και του δικαιώματός τους στην αυτονομία».

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί